ZIUA 55 de război. Zelenski: Trupele ruse au început

Armata rusă continuă invazia în Ucraina. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs, că

armata rusă a început “bătălia pentru Donbas”.

„În estul şi sudul ţării noastre, ocupanţii încearcă să atace într-un mod mai dur decât înainte.

Ei pun presiune, căutând un punct slab în apărarea statului nostru ca să meargă acolo cu principalele forţe.

Aparent, generali ruşi, obişnuiţi să neglijeze orice pierderi, au ucis deja atât de mulţi soldaţi ruşi încât chiar şi ei vor trebui să fie mai atenţi, pentru că nu va mai rămâne niciunul ca să atace.

Totuşi, ei nu ar trebui să spere că asta îi va ajuta. Este doar o chestiune de timp ca întregul nostru teritoriu să fie

eliberat. Se poate spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care se pregăteau de mult timp. O foarte mare parte a întregii armate a Rusiei se concentrează acum pe această ofensivă ”, a spus Zelenski, într-un nou discrus.

Ce comoară ascunde Donbasul
„Obiectivul prioritar este Donbass”, a clarificat Vladimir Putin în ultimele zile, intensificându-și eforturile pentru a cuceri întreaga regiune. Dar de ce este această zonă atât de importantă pentru Kremlin?

Donbasul, din punct de vedere istoric, este bogat în mine pentru extracția cărbunelui, fierului, dar și metanului, manganului, cobaltului și acele metale rare care sunt din ce în ce mai prețioase pentru dezvoltarea tehnologică.

Referirea este la zăcămintele cu care se recuperează „ingredientele” pentru a construi smartphone-uri și fibre optice, sau titanul și litiul pentru sectorul auto electric.

„Noi vom lupta. Ne vom apăra”
„ Indiferent câţi soldaţi ruşi sunt duşi acolo, noi vom lupta. Ne vom apăra. O vom face zilnic. Nu vom renunţa la nimic ce este ucrainean şi nu avem nevoie de ce nu este al nostru ”, a adăugat el.

Rusia lansează un anunț despre România: „Trimite mercenari în Ucraina!”
Rușii lansează un anunț dur pentru români. Aceștia susțin că România trimite mercenari în Ucraina.