Zilele de după Crăciun când nu se spală! Când să nu faci treabă în casă

Nașterea Domnului este una dintre cele mai importante sărbători din an, astfel trebuie să ținem cont de câteva tradiții ca

să ne ferim de ghinion.

Iată când avem voie să spălăm și să facem treburi casnice în perioada sărbătorilor de iarnă.

Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători din an. Astfel, cu ocazia Nașterii Domnului trebuie să ținem cont de mai multe tradiții și obiceiuri pentru a ne feri de ghinion.

Când nu e bine să speli în perioada sărbătorilor de iarnă?

Este bine cunoscut faptul că de sărbători trebuie să ținem cont de anumite obiceiuri, care să ne aducă noroc în perioada care urmează. Toată lumea trebuie să știe că în prima zi de Crăciun nu se spală și nu se face orice altă treabă în casă, însă este important să ținem cont și de ce trebuie să face în următoarele zile, după Crăciun.
Se spală în Ajun de Crăciun?

Multe gospodine se întreabă dacă este bine să speli în Ajunul Crăciunului, printre alte treburi casnice care trebuie făcute în prag de sărbători.

Până în ziua de Crăciun, unde ne așteaptă o masă îmbelșugată și cadouri sub brad, trecem prin ziua de Ajun, care pică, conform calendarului creștin ortodox, vineri, când nu este nicio sărbătoare cu cruce roșie.

Așadar, gospodinele pot spăla în Ajunul Crăciunului.

De asemenea, mulți oameni se întreabă dacă nu este păcat să se spele în următoarele zile după Crăciun, având în vedere că nu este bine să se facă astfel de păcate dacă vrem să avem parte de noroc în perioada următoare.