Zi mare pentru Casa Regală a României

Data de 10 mai este una cu totul deosebită pentru Familia Regală a României și pentru România în general întrucât marchează trei momente importante din istoriografia țării.

Iată ce se întâmplă în această zi specială care o are în centrul său pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Trenul regal a pornit la drum de Ziua Regalității

10 MAI – Ziua Regalității marchează trei momente importante din istoriografia țării noastre.

Este vorba despre începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al

ţării. Iată ce se întâmplă anul acesta, de Ziua Regalității, care este programul evenimentelor și ce a anunțat Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Anul acesta, de Ziua Regalității, Familia Regală a României a pornit într-o călătorie cu trenul regal, în patru județe. Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, şi Principele Radu, împreună cu

principesa Sofia, vor sărbători această zi specială alături de locuitorii județelor Prahova, Buzău, Brăila şi Galaţi, acolo unde va poposi trenul regal.

Zi mare pentru Casa Regală a României. Este vorba despre Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei

Ultima oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Galaţi, la ora 16.14. Accesul publicului şi al

presei este liber. După încheierea ceremonialului sosirii la Galaţi, Trenul Regal va putea fi vizitat de către public timp de două ore.

Zi mare pentru Casa Regală a României. Este vorba despre Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei

Familia Regală a României a transmis, printr-o postare pe contul oficial de Instagram, că pe parcursul călătoriei cu trenul regal, Familia Regală va fi alături de voluntari ai Crucii Roşii Române, ai

Fundaţiei Regale Margareta a României, precum şi de elevi olimpici, veterani Invictus şi de persoanele vârstnice şi copii beneficiari ai proiectelor patronate de Majestatea Sa.

Zi mare pentru Casa Regală a României. Este vorba despre Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei

Majestatea sa Margareta, mesaj de la Patriarhul României
Cu ocazia zilei de 10 mai, când este sărbătorită Ziua Regalității și Ziua Independenței Naționale, Majestatea sa Margareta, Custodele coroanei, a primit un mesaj din partea Patriarhului Daniel. Acesta a adresat întregii familii regale, felicitări, binecuvântări și calde urări de sănătate.

Margareta a României este prima fiică a fostului suveran Mihai al României și a soției sale, principesa Ana de Bourbon-Parma. În 2017, după moartea tatălui său, a preluat conducerea Casei Regale a României și este pretendentă la tronul desființat al României.