Zelenski: Nu suntem acceptaţi în NATO pentru că alianţa se teme de Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu pentru Suspilne, că Ucraina nu este acceptată în NATO deoarece ţările din alianţă se tem de Rusia.

“Am înţeles cu toţii deja. Nu suntem acceptaţi în NATO pentru că alianţa se teme de Rusia.

Asta este tot. Şi trebuie să ne calmăm şi să spunem: OK, trebuie alte garanţii de securitate”, a afirmat Zelenski.

El a menţionat că există ţări din NATO care vor “să fie garanţii securităţii Ucrainei”. “Sunt ţări care sunt pregătite să

facă tot ce alianţa ar trebui să facă dacă am fi fost membri. Şi cred că este un compromis normal”, a adăugat preşedintele Ucrainei.

Zelenski: Trebuie să recunoaştem că Ucraina nu poate adera la NATO

De asemenea, președintele Zelenski declara, pe 15 martie, că trebuie recunoscut faptul că Ucraina nu poate adera la NATO.

Zelenski şi-a exprimat frustrarea că, în pofida pretinsei politici a “uşilor deschise”, NATO nu a admis ţara sa ca membru,

situaţie pe care Ucraina trebuie “să o accepte”, întrucât nu are altă opţiune. Totodată, el a îndemnat Alianţa Nord-Atlantică să caute alte căi de colaborare cu ţara sa.

“Ucraina nu este membră NATO, înţelegem asta, suntem nişte oameni adecvaţi. Ani de zile am auzit despre uşa presupus deschisă, dar am început să înţelegem că nu putem intra pe acolo. Acest lucru este adevărat şi trebuie să-l recunoaştem. Mă bucur că oamenii noştri încep să admită aceasta şi să se bazeze pe ei înşişi şi pe partenerii noştri care ne ajută”, a spus preşedintele Volodimir Zelenski, scrie agenția de presă ucraineană Liga.net.

Navigare în articole