Zelenski, după cinci luni de război cu Rusia: „Ucrainenii nu pot fi înfrânți”

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, spune că începe azi o săptămână importantă, simbolică pentru Ucraina, care sărbătorește pentru prima dată în timpul războiului brutal declanșat de Rusia ziua statului, în data de 28 iulie.
Ucrainenii nu vor renunța niciodată la independența lor, spune președintele Volodimir Zelenski, care adaugă, în mesajul video adresat duminică noaptea poporului său: „ucrainenii nu pot fi înfrânți”.
„AZI începe o săptămână importantă, simbolică.
Săptămâna în care vom sărbători pentru prima dată Ziua Statului Ucrainean pe 28 iulie. Pentru prima dată vom sărbători în timpul unui război atât de brutal- în a șasea lună a acestuia.
Și după opt ani de război în Donbas. Dar vom sărbători. În ciuda a tot. Pentru că ucrainenii nu pot fi înfrânți”, a declarat Zelenski, potrivit President.gov.ua.
Zelenski: Ucrainenii nu vor renunța niciodată la independența lor
Ziua Statului Ucrainean va afirma legătura dintre ucrainenii care trăiesc acum cu multe generații ale poporului său, mai spune Zelenski.
Experiența de construire a statului a ucrainenilor, cultura și identitatea sa sunt vechi de peste o mie de ani, precizează liderul de la Kiev.
„Acum, în multe isprăvi ale războinicilor noștri, în înțelepciunea poporului nostru în lupte, pur și simplu în conversațiile ucrainenilor obișnuiți despre ceea ce se întâmplă, putem vedea, auzi și înțelege exemple ale acelorași personaje, dar cu sute de ani în urmă.
Putem vedea exemple de aceeași vitejie, aceeași atitudine față de viață și, cel mai important, atitudine față de Ucraina și inamic”.
„Până și ocupanții recunosc că vom câștiga”
Liderul de la Kiev afirmă că ”numai cei care nu cunosc adevărul istoriei şi nu simt sensul ei ar putea decide să îi atace”.