Zelenski a dat vestea zilei! A zguduit întreaga Rusie. Anunț de ultimă oră

Moment crucial în plin război din Ucraina! Preşedintele Volodimir Zelenski a ţinut un discurs puternic în Parlamentul

Franţei. Care a fost mesajul transmis către Paris de către liderul ţării asediate fără încetare de către Moscova?

Un nou puternic discurs la nivel internaţional pentru preşedintele Volodimir Zelenski!

De data aceasta, liderul de la Kiev s-a adresat Parlamentului Franţei şi a încercat să atragă un sprijin mult mai mare pentru ţara sa în faţa agresiunii cu care se confruntă din partea Federaţiei Ruse.

Zelenski le-a vorbit parlamentarilor francezi despre tragedia ce are loc în aceste zile în Mariupol, cel mai bombardat oraş din Ucraina de către militarii ruşi, unde are loc un asediu brutal ca în Evul Mediu. “Chiar şi cei care îşi ascund capetele în nisip nu pot nega ce se întâmplă”, a afirmat preşedintele ucrainean.

“Sunt recunoscător că mă pot adresa vouă azi. Știți ce se întâmplă în Ucraina și cine este vinovat. Chiar şi cei care îşi ascund capetele în nisip nu pot nega ce se întâmplă.

Mă adresez dumneavoastră, unor oameni onești, raționali, curajoși și vreau să vă întreb cum să oprim războiul și să reașezăm pacea. Răspunsurile sunt în mâinile voastre.

Bombele rusești au căzut pe maternitate, a fost greu în sudul Ucrainei, a fost un asediu brutal ca în Evul Mediu. Au omorât oameni în maternitatea asupra căreia au lansat bombe, majoritatea femeilor care trebuiau să nască au supraviețuit.

Din păcate una și-a pierdut piciorul, alta și-a pierdut copilul și alta îi implora pe medici să o lase să moară pentru că nu mai voia să trăiască, și a murit”, le-a transmis Volodimir Zelenski parlamentarilor francezi.

Preşedintele Ucrainei a făcut apel şi la motto-ul naţional al Franţei, în încercarea de a-i convinge pe cei aflaţi la vârful statului francez să depună toate eforturile pentru a convinge Rusia să oprească războiul.

“Suntem recunoscători Franței, pentru eforturile lui Emmanuel Macron un veritabil lider. (…) Dumneavoastră știti cel mai bine ce este libertatea, egalitatea, fraternitatea și așteptăm din partea Franței să convingă Rusia să pună capăt războiului”, a adăugat Zelenski.

Liderul de la Kiev a mai atras atenţia că Europa nu s-a mai confruntat cu asemenea scene de groază de zeci de ani. El a criticat Rusia, care nu face nicio distincţie între ţintele militare şi cele civile, iar conceptul de crime de război pare să fie ceva total străin pentru Moscova.

“Ruşii nu fac distincţia între ţinte. (…) Nu ţin cont de conceptul de crime de război, au adus teroarea pe pământul ucrainean.

Aveţi toate informaţiile, ştiţi care sunt faptele, știți despre femeile violate de către soldaţii ruşi în teritoriile ocupate, despre refugiaţi ucişi pe drum, despre jurnalişti ucişi. Vorbim despre oameni care au supravieţuit Holocaustului iar acum trebuie să plece din ţara lor ori să se ascundă în adăposturi.

Europa nu a mai văzut aşa ceva de decenii. Oamenii sunt disperaţi, unii dintre ei se roagă să moară”, a mai declarat, miercuri, Volodimir Zelenski, în discursul transmis în Parlamentul Franţei.