Zelenski a dat ordinul final. E Breaking News

Ziua de 8 mai este considerată zi cheie în războiul din Ucraina, în condițiile în care pe 9 mai în Rusia va avea loc o paradă a victoriei.

În aceste condiții, președintele Volodimir Zelenski a făcut un anunț extrem de important. Precizăm faptul că sâmbătă, 8 mai, armata ucrainiană a reușit să evacueze toți civilii din Mariupol.

Ce planuri are liderul de la Kiev

Volodimir Zelenski a anunțat la miez de noapte că, alături de organizațiile internaționale,

autoritățile ucrainene pregătesc evacuarea soldaților răniți și medicilor de pe teritoriul uzinei Azovstal din Mariupol.

Liderul ucrainian a adresat un mesaj de mulțumire echipelor ONU și celor de la Crucea Roșie pentru implicarea în prima fază a misiunii de evacuare.

Zelenski a anunțat că au fost evacuați, deci salvați, peste 300 de copii și femei. Se fac pregătiri pentru cea de-a doua etapă a misiunii.

Toți eroii apără Mariupol. Acest lucru este extrem de dificil. Dar este important. Sunt sigur că toată lumea înțelege cauza principală a acestei complicații, precum și unde este cauza. Dar nu ne pierdem speranța. Nu ne oprim, a declarat Volodimir Zelenski.

În cursul acestei zile sunt pregătite coridoarele umanitare pentru toți locuitorii din Mariupol, dar și pentru cei care locuiesc în zonă. De asemenea, autoritățile ucrainiene au trimis o scrisoare

organizaţiei Medici Fără Frontiere (MSF), prin care au cerut organizarea unei misiuni de evacuare şi tratare a soldaţilor ascunşi în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol.

Moscova face pregătiri pentru 9 mai: toată lumea așteaptă să se întâmple ceva

La Moscova pregătirile au intrat pe ultima sută de metri pentru parada victoriei de 9 mai. Toată lumea așteaptă să se întâmple ceva. Putin a anunțat că va celebra victoria deși până acum nu și-a atins

niciun obiectiv în Ucraina. Pe 9 mai Rusia sărbătorește victoria împotriva Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

Toată lumea se așteaptă să se întâmple ceva (pe 9 mai), atât dușmanii lui Putin, cât și susținătorii săi, susține expertul politic Abbas Galliamov.

Ca în fiecare an, steagurile flutură de pe aproape fiecare clădire, iar vitrinele magazinelor sunt decorate cu stele aurii. Diferit anul acesta este că Rusia se află în război, iar de data aceasta inamicul este chiar vecinul său.

Potrivit BBC, Putin a sperat că va profita de această sărbătoare pentru a anunța victoria armatei sale împotriva Ucrainei. Nu s-a întâmplat așa, iar acum toată lumea se gândește la următoarea mutare a liderului de la Kremlin.