Vremea se încălzește în toată țara! Temperaturile ajung și la 33 de grade

În ultima perioadă, vremea a fost extrem de ciudată. Deși ne aflăm la jumătatea primei luni de vară, ne-am confruntat cu ploi puternice, temperaturi destul de scăzute pentru această perioadă și vreme foarte neplăcută. Se pare că scăpăm de toate acestea chiar de azi, pentru că temperaturile vor ajunge chiar și la 33 de grade.

Temperaturile cresc în toată țara

În ultima perioadă ne-am confruntat cu o vreme destul de ciudată. A plouat mai mult decât este normal în această perioadă. Ploile au făcut prăpăd, multe zone din țară fiind afectate de inundații. Mai mult, vântul puternic a rupt mulți copaci, care au distrus o mulțime de mașini.

Vremea se va încălzi treptat în următoarea perioadă în toată ţara, iar temperaturile vor urca până la 33 de grade în unele regiuni, conform prognozei meteo ANM. În jumătatea de est a țării și la munte vor fi în continuare perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată, dar temperaturile vor crește considerabil, în special în Oltenia și pe litoral. Vor mai exista ceva ploi, dar pe timpul nopții, dar nu se pune problema de cantități mari.

Conform informațiilor oferite de ANM, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă, local, de 25…30 l/mp și pe spații mici 40…50 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70…80 l/mp. În restul țării, vremea va fi ceva mai stabilă. Nici aici nu scăpăm de înnorări, averse și descărcări electrice, pentru că vor fi identificate, totuși, pe suprafețe mici; vântul va sufla slab până la moderat, dar atmosfera va fi mai plăcută decât zilele trecute.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade pe litoral și 31 de grade în Oltenia, iar cele minime între 9 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest.

Din 21 iunie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată şi local vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate, cu precădere în perioada 22-24 iunie.