Vremea rea cuprinde toată țara! Coduri portocalii de vijelii și caniculă

În ultima vreme, ne-am confruntat cu temperaturi extrem de ridicate și nu mai avem liniște de când în termometre vedem și peste 40 de grade.

Meteorologii anunță vreme rea în continuare. Se anunță temperaturi caniculare în toată țara și, în afară de asta, pun stăpânire pe țara noastră și furtunile.

Cod portocaliu de vijelii și caniculă
Vremea continuă să ne dea bătăi mari de cap. După inundații a venit canicula și se pare că ploile nu vor să plece din țara noastră. Meteorologii au emis miercuri avertizări de Cod portocaliu și Cod galben de ploi torențiale, vijelii și caniculă. Fenomenele extreme vor afecta toată țara. 26 de județe sunt afectate de furtuni, în timp ce 6 de căldură excesivă.

De miercuri de la ora 11.00 până joi la 12.00, va fi Cod galben în cea mai mare parte a țării. Vremea va fi instabilă în mai multe regiuni, marcată de descărcări electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii, în special spre seară și dimineața. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp. Este posibil să se formeze din nou inundații în zonele joase, unde au mai fost deja probleme.