Vremea extremă a făcut prăpăd în România – Ploi, vijelii și grindină –

Furtunile au lovit puternic în cea mai mare parte a țării. Ploile abundente au inundat casele oamenilor și mai multe șosele.
Grindina a distrus sute de hectare de plantații, iar cei mai mulți șoferi s-au oprit din drumul lor pentru că vizibilitatea era îngreunată de ploi.
Zeci de județe s-au aflat sub cod galben de vreme rea, iar pentru mai multe zone s-au trimis atenționări cod portocaliu de vijelii puternice.
Pe Valea Sebeșului, șoferii și-au riscat viețile încercând să se adăpostească de furtună. Pe mai multe văi terenul se putea prăbuși din cauza debitului mare de apă acumulat în doar câteva minute.
La Dej, mai multe canale au refulat din cauza ploilor torențiale. Străzile au fost inundate în mai puțin de 10 minute.
După câteva minute de ploaie torențială, mai multe străzi din Capitală au fost inundate. Doi copaci au căzut și au distrus o mașină.
Cel puțin 10 pivnițe și curți au fost inundate la Mizil, în județul Prahova. Tot aici au căzut și câțiva copaci care
Și în județul Constanța, grindina i-a băgat pe oameni în case. Mai multe plantații au fost distruse de bucățile de gheață
iar străzile au fost și ele inundate.
Circulația pe Autostradă a fost haotică. Pe A3, șoferii au mers cu puțin peste 50 de kilometri pe oră pentru că vizibilitatea era foarte scăzută.
Ca să se ferească de grindină, mai mulți șoferi și-au pus viața în pericol: s-au oprit sub un pod pe A3.
Fiind o șosea de mare viteză, oprirea pe autostradă este interzisă și se poate face numai pe banda de urgență atunci când apare o defecţiune la autombil.