Volodimir Zelenski acceptă ce își doreşte Vladimir Putin: „Ucraina nu mai vrea în NATO şi e dispusă să negocieze pentru Donbas”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, este dispus să facă anumite compromisuri pentru a opri războiul Rusiei în țara

lui, dar și extinderea acestuia în NATO.

După treisprezece zile de război ruso-ucrainean, Volodimir Zelenski a mărturisit că nu va mai încerca aderarea Ucrainei la

NATO și că este pregătit să facă anumite compromisuri pentru ca războiul să nu se extindă și să negocieze teritoriile separatiste cu Rusia.

„În primul rând, sunt pregătit pentru un dialog, dar nu suntem pregătiți pentru capitulare”, a spus Volodimir Zelenski
.

„Pentru că nu este vorba despre mine, este despre oamenii care m-au ales. În ceea ce privește NATO, mi-am pierdut interesul pentru această problemă după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina.

Alianței îi este frică de o confruntare cu Federația Rusă, nu este vorba despre mine, ci despre oamenii care m-au ales”, a mai precizat Volodimir Zelenski.

Citeste si: Se introduce starea de criză în România.

Cum se pregătește Guvernul să ne apere țara în contextul războiului ruso-ucrainean

Volodimir Zelenski a mărturisit că este sătul să fie insistent în fața SUA și a aliaților NATO din Europa și, de asemenea, este gata să rezolve și problema legată de Donbas.

„Vorbesc despre garanții de securitate.

Cred că putem discuta și găsi un compromis asupra teritoriilor ocupate temporar și republicile nerecunoscute, care nu sunt recunoscute de nimeni, cu excepția Federației Ruse”, a declarat președintele ucrainean.

Președintele Ucrainei consideră că Vladimir Putin ar putea să fie mai deschis la discuții.

„Ceea ce trebuie făcut este că Putin trebuie să înceapă să vorbească, să înceapă un dialog, în loc să trăiască într-un balon informativ fără oxigen. Cred că acolo este”, a subliniat președintele Zelenski.