Vladimir Putin, drumul de la copilul timid la cel mai temut lider al lumii. Cum i s-a împlinit cea mai mare dorință din copilărie președintelui rus

În aceste zile, numele lui Vladimir Putin stârnește emoții puternice mai ales în rândurile liderilor mondiale, în contextul conflictului care stă să izbucnească chiar aproape de granițele României, în Ucraina. Și tot acum ies la iveală detalii neștiute despre viața șefului de stat de la Kremlin.

Iată drumul parcurs în viață de Vladimir Putin, de la copilul timid la cel mai temut lider al lumii.

Vladimir Putin, de la copilul timid la cel mai temut lider al lumii
Despre președintele Rusiei, Vladimir Putin se știe că s-a născut în Leningrad, actualul oraș Saint Petersburg, pe 7 octombrie 1952. Acum este printre cei mai puternici oameni ai lumii, însă nu tot timpul a fost așa. Cel ce a devenit liderul de la Kremlin, după demisia lui Boris Elțîn din 31 decembrie 1999, nu a avut o copilărie prea fericită.

Într-un articol publicat în 2015, de revista „Russki Pioner”, Putin a dezvăluit amănunte dureroase din viata parintilor sai in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Acolo a pomenit despre rana tatalui sau, cat si despre moartea fratelui mai mare.

„Tatalui meu nu ii placea sa evoce acest subiect. Cu toate acestea, atunci cand adultii se adunau pentru a schimba amintiri, eu eram mereu acolo ca sa-i ascult. Anume din aceste discutii am obtinut informatii despre razboi, despre ceea ce s-a intamplat cu familia mea”, scrie presedintele rus intr-un articol intitulat „Viata este un lucru simplu si crud”, potrivit Sputnik.

“Fratele meu mai mare a murit cand tata era pe front. El a fost separat de mama pentru a fi plasat intr-un centru de primire in vederea evacuarii. (…)

Acolo a murit dupa ce a contractat difterie. A fost o adevarata tragedie pentru familia mea”, a mai mărturisit liderul rus.

Vladimir Putin, “copil problemă”?
Unul dintre profesorii lui Putin l-a descris ca fiind un „copil problemă” pe când avea 12 ani, însă comportamentul lui s-a schimbat odată ce a început să practice box și arte marțiale.

În adolescență, Vladimir Putin era membrul unei bande locale și era cunoscut pentru că întârzia frecvent la orele de dimineață.

Încă de pe la 16 ani, Vladimir Putin a arătat că iubește activitățile în natură, acesta fiind des fotografiat călărind sau înotând în apă rece.