Vladimir Putin: „Dacă Occidentul crede că Rusia va face un pas înapoi, nu înțelege nimic.

Președintele Rusiei Vladimir Putin a declarat miercuri, într-un discurs televizat, că Occidentul „nu va reuși” în ceea ce

el a numit încercarea de a obține dominația globală și de a dezmembra Rusia. Liderul de la Kremlin a comparat sancțiunile

occidentale împotriva țării sale cu pogroamele antisemite!

„Dacă Occidentul crede că Rusia va face un pas înapoi, nu înțelege Rusia”, a spus Vladimir Putin în cea de-a 21-a zi a

războiului brutal și sângeros împotriva Ucrainei. Liderul de la Kremlin a susținut, de asemenea, că blocarea dezvoltării

Rusiei este o politică pe termen lung a Occidentului și că sancțiunile economice sunt „cu rază scurtă de acțiune”, a informat Reuters.

Vladimir Putin mai spune că țările occidentale au vrut să lovească fiecare familie rusă prin sancțiunile economice și a

acuzat Occidentul că s-a implicat într-o campanie de dezinformare fără precedent împotriva Rusiei, potrivit The Guardian.

Preşedintele rus Vladimir Putin a mai declarat că operaţiunea sa militară din Ucraina este un „succes” şi că Moscova nu va lăsa această ţară se devină un „cap de pod” pentru „acţiuni agresive” împotriva Rusiei.

Vladimir Putin: „Operaţiunea se derulează cu succes”

„Operaţiunea se derulează cu succes, în strictă conformitate cu planurile stabilite”, a afirmat Putin, conform declaraţiilor difuzate de televiziunea de stat rusă, dând asigurări din nou că Moscova nu are intenţia „de a ocupa” Ucraina.

Potrivit liderului de la Kremlin, ofensiva a fost declanşată pentru că „toate opţiunile diplomatice” fuseseră „epuizate”.

„Pur şi simplu nu am avut opţiuni pentru a rezolva problema într-un mod paşnic”, a continuat preşedintele rus, care

susţine că are „toate motivele să creadă” că, pe teritoriul ucrainean, sunt în dezvoltare „componente ale unor arme biologice”.

„Ucraina se pregătea de un scenariu violent”

Vladimir Putin a spus că nu a mai putut tolera „anii de intimidare a populaţiei din Donbas”, estul rusofon al Ucrainei, unde Kievul luptă de opt ani cu separatiştii proruşi susţinuţi de Moscova.

Putin mai susţine că Ucraina „se pregătea de un scenariu violent” şi că declanşarea unei ofensive ucrainene împotriva

Donbasului şi a Crimeii- peninsula ucraineană anexată în 2014 de Moscova- „nu era decât o chestiune de timp”.

„Nu am avut altă opţiune pentru a ne apăra. Nu vom permite Ucrainei să servească drept cap de pod pentru acţiuni agresive împotriva Rusiei”, a insistat preşedintele rus.