Vladimir Putin amenință cu 6000 de bombe nucleare. MAE, anunț pentru toată România

Vladimir Putin și-a schimbat din nou discursul și de data aceasta amenință planeta cu 6000 de bombe nucleare.

Liderul de la Kremlin simte cum pierde controlul, motiv pentru care a anunțat o mobilizare parțială a rezerviștilor și amenință Occidentul cu folosirea arsenalului nuclear.

Putin mobilizează rezerviștii

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că mobilizarea vizează 300.000 de rezerviști, iar Vladimir Putin i-a acuzat pe liderii mondiali că au demarat un șantaj nuclear împotriva Rusiei.

În acest context, liderul de la Kremlin amenință Occidentul că are diverse arme de distrugere pe care nu va ezita să le folosească.

„Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, vom folosi, fără îndoială, toate mijloacele disponibile pentru a proteja Rusia și poporul nostru. Și nu blufez”, a spus Vladimir Putin.

Potrivit Federației Oamenilor de Știință din SUA, Rusia are un arsenal total de 5.977 de focoase nucleare, acesta fiind cel mai mare arsenal nuclear din lume.

Anunțul Ministrului român de Externe, după amenințările lui Putin

Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe a făcut un anunț pentru populație ca urmare a declarațiilor liderului de la Kremlin ce vizează mobilizarea parțială a rezrviștilor.

Oficialul român a condamnat decretul semnat de Putin privind mobilizarea rezerviștilor și susținerea referendumurilor pentru anexarea la Rusia a teritoriilor ucrainiene ocupate de armata rusă.

Bogdan Aurescu a făcut declarații la Reuniunea Ministerială a Grupului de Prieteni ai Medierii, desfășurată în marja săptămânii la nivel înalt a Adunării Generale a ONU.

„Ministrul a subliniat că aceste acţiuni nu fac decât să escaladeze situaţia şi a evidenţiat necesitatea ca întreaga comunitate internaţională să îşi menţină unitatea şi solidaritatea în

respingerea acestor acţiuni şi în a pune presiune pe Rusia pentru a respecta principiile de drept internaţional şi ordinea bazată pe reguli”, a transmis, miercuri seară, Ministerul de Externe.

Pe de altă parte, printr-un mesaj pe Twitter, președintele Klaus Iohannis, a transmis că România

condamnă cu fermitate anunţul preşedintelui Putin cu privire la următorii paşi ai Rusiei în ceea ce priveşte continuarea escaladării războiului său ilegal împotriva Ucrainei.

Potrivit spuselor lui Iohannis, România reiterează apelul către Rusia de a înceta imediat agresiunea împotriva Ucrainei şi de a-şi retrage complet toate forţele armate.