VIDEO | Incendiu puternic la Biserica de la Doamna Ghica din Capitală

Un incendiu puternic a izbucnit, luni seara, la biserica din intersecția Doamna Ghica cu Șoseaua Colentina.

Un incendiu puternic a izbucnit, luni seara, la biserica din intersecția Doamna Ghica cu Șoseaua Colentina din București.

Pompierii au intervenit la faţa locului cu trei autospeciale de stingere, una de descarcerare, o autoscară şi un echipaj SMURD.

Incendiul a izbucnit la o anexă amplasată în curtea Bisericii „Plumbuita” și s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 10 mp, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență.
Nu au fost înregistrate victime, iar pompierii au intervenit la fața locului.

Ce a transmis ISU București- Ilfov
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, o magazie aflată în curtea bisericiim în care erau depozitate lemne, a luat foc luni.
Magazia a ars puternic, din cauza lemnelor din interior, cu degajare masivă de fum, însă nu s-au înregistrat victime.

Incendiul a fost localizat, iar la faţa locului se află trei autospeciale de stingere, una de descarcerare, o autoscară şi un echipaj SMURD.

Biserica Parc Plumbuita se află la marginea Parcului Plumbuita, la întâlnirea dintre Şoseaua Colentina şi Str. Doamna Ghica, pe un loc mai înalt decât drumurile.

Potrivit site-ului propriu, biserica are hramurile Sf. Ioan Botezătorul (7 Ianuarie) şi Sf. Împăraţi Constantin şi Elena(21 mai), și a fost ctitorită de doamna Elena Budişteanu, soţia arhitectului Ion (Nelu) Budişteanu care a luat parte la importante restaurări istorice: Hanul lui Manuc, Curtea Veche, aripa Universităţii bombardată în al II-lea război mondial, Atheneul Român.