Victorie imensă în Ucraina!

Anunțul zilei în Ucraina!

Liderul cecen Ramzan Kadîrov vorbește despre o victorie imensă în timp ce autoritățile ucrainiene neagă.

Totul se întâmplă cu doar o zi înainte de marea paradă de 9 mai în care Putin plănuia să anunțe victoria în războiul cu Ucraina.

Rușii anunță că au preluat controlul

Într-o postare publicată pe aplicaţia de mesagerie Telegram, liderul cecen Ramzan Kadîrov anunță că soldaţii săi au preluat controlul asupra localităţii Popasna din estul Ucrainei.

Este o primă victorie anunțată înainte de marea paradă pe care Rusia a pregătit-o pentru ziua de 9 mai.

Luptătorii forţelor speciale cecene… au luat cea mai mare parte din Popasna sub control, a scris Kadîrov, pe Telegram.

Anunțul liderului cecen vine în contextul în care începând de la jumătatea lunii aprilie, armata roșie a schimbat tactica lansând o nouă ofensivă de-a lungul majorității flancului estic al Ucrainei.

Cu toate astea, autoritățile din Ucraina neagă această victorie a rușilor și spun că situația reală stă cu totul diferit.

Propagandiştii ruşi au raportat cu bucurie că au preluat controlul deja deja, dar nu este chiar aşa. Aceasta este cea de-a 117-a revendicare pentru “capturarea Popasnei” doar săptămâna aceasta, a spus Oleksei Arestovici, un consilier al preşedintelui ucrainian.

Ce se întâmplă în ziua a 74 de război
În cea de 74-a zi de război, guvernatorul regiunii Lugansk a anunțat că forţele ruse au aruncat o bombă asupra unei școli din Bilohorivka, în subsolul căreia se adăposteau 90 de oameni. 30 de persoane au fost scoase de sub dărâmături. Până acum nu au fost anunțate posibile victime.