Vești triste despre Ileana Stana Ionescu. Care este starea de sănătate a actriței. „Nu mai iese din casă aproape deloc…”

Ileana Stana Ionescu s-a retras definitiv de pe scena teatrului românesc după o carieră de 60 de ani.

Se pare că, marea actriță a teatrului românesc are parte de o bătrânește grea la vila ei din zona Pipera unde locuiește alături de soțul său Andrei Ionescu.
„Nu mai iese din casă aproape deloc”

Marea actriță Ileana Stana-Ionescu s-a retras din lumina reflectoarelor în urmă cu doi ani și a ales să își petreacă timpul alături de soțul său, în vila din nordul Capitalei. Actrița nu se mai poate mișca din cauza problemelor de sănătate și își petrece mare parte din timp în fotoliu sau în pat.

„Stă în pat și în fotoliu, atât. Este ajutată de soț și de o femeie care vine să le facă mâncare și curățenie. Dacă face câțiva pași prin casă, obosește foarte tare și nu mai poate respira.

Nu mai iese din casă aproape deloc. Nu are o boală gravă, ci pur și simplu are o bătrânețe mai grea. Soțul ei îi pune casete cu filme vechi românești, se mai uită și la știri, la politică”, au declarat surse apropiate ale actriței.

Ultimii ani din viața actriței nu au fost mult prea ușori. Problemele de sănătatae au început să își spună cuvântul pentru îndrăgita actriță.

Actrița este căsătorită cu actorul Andrei Ionescu încă din adolescență. Cei doi au trăit una dintre cele mai frumoase povești de dragoste și au împreună un fiu.

Ileana Stanca-Ionescu a mărturisit, în repetate rînduri, că îi duce dorul fiului său, care este stabilit în America, acolo unde lucrează ca medic. Îndrăgita actriță își vede fiul doar de două ori pe an și resimte mult mai puternic lipsa acestuia, acum, la bătrânețe, pentru că nu îl are aproape.

Fiul actriței îi trimite lunar buchete de flori și o sună de două ori pe săptămână pe videocall.

„Când vorbim la telefon și ne facem declarații, totul e perfect. Dar simt nevoia atingerii lui”, a declarat una dintre marile doamne ale teatrului românesc, în urmă cu câteva luni.

Actrița Ileana Stana Ionescu a împlinit frumoasa vârstă de 84 de ani

Ileana Ionescu s-a născut pe 14 septembrie 1936 în orașul Brad, din județul Bran. La vârsta de 19 ani, Ileana Ionescu a debutat ca actriță pe scena Teatrului de Stat din Reșița cu rolul Agnes din „Școala femeilor”, de Moliere.