Vești bune pentru toți românii! Vor primi 250 de lei în plus de la stat. Care sunt condițiile

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a făcut un anunț extrem de important pentru români. Anumiți oameni vor primi bani în plus de la stat.

Liderul social-democrat a anunțat că a vorbit la telefon cu premierul Nicolae Ciucă despre economia României.

El a precizat că marți va avea loc o întâlnire în coaliție unde se va discuta despre măsurile sociale și economice, inclusiv despre tichetele pentru alimentele de bază.

Bani în plus pentru toți românii
Marcel Ciolacu a declarat că toată lumea consideră că principala prioritate sunt măsurile pentru români. Unele dintre aceste măsuri sunt deja convenite cu premierul Nicolae Ciucă.

„Am găsit anumite sume din banii europeni pentru a realoca sumele către vouchere pentru alimentele de bază.

Avem și o valoare de circa 700 de milioane de euro. Mergem în logica celor 50 de euro la fiecare două luni.

Vor fi și tichetele pentru copii. Mai sunt și măsuri economice. Până mâine avem de la ministrul Câciu toate impacturile”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a precizat că valoarea tichetelor de masă oricum trebuie mărită. Astfel, PSD a anunțat recent că de la 1 iunie valoarea tichetelor de masă ar putea crește. În prezent, acestea au valoarea de 20,17 lei, însă de la 1 iunie ar putea fi de 30 de lei.

Valoarea tichetelor de masă ar putea crește
Dar bineînțeles, discuții pe tema creșterii valorii tichetelor de masă vor avea lor în coaliția de guvernare. Reamintim că din această coaliție fac parte PNL, PSD și UDMR. Social-democrații au mai propus, de asemenea, două măsuri pentru sprijinirea familiilor cu venituri mici.

Astfel, PSD insistă să fie acordate vouchere în valoare de 50 de euro, adică în jur de 250 de lei, la fiecare două luni, până la finalul anului 2022. Scopul este de a-i ajuta pe cei care nu se mai descurcă cu prețurile alimentelor de bază, care au crescut enorm în ultima perioadă.

Partidul mai propune acordarea unui voucher de 30 de euro lunar, adică aproximativ 150 de lei, până la finalul anului, cu excepția lunilor iulie și august, pentru alimente, rechizite și haine celor 156.000 de elevi care primesc burse sociale.