Vești bune pentru români! Valeriu Gheorghiță a anunțat libera circulație după ora 22:00. Ce condiții vor trebui respectate

Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat, miercuri, într-o conferință de presă că românii vor putea circula după ora 22:00, însă cu o condiție. Ce măsuri vor trebui respectate?

Valeriu Gheorghiță a susținut o conferință de presă în care a precizat că românii vor putea circula în afara domiciliului după ora 22:00, însă numai cu o condiție.

Valeriu Gheorghiță, despre circulația după ora 22:00
Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat, miercuri, într-o conferință de presă că persoanele care doresc să se vaccineze pe timpul nopții, când centrele de vaccinare sunt mai libere, pot circula în afara domiciliului și după ora 22:00.

”Există

o menţiune expresă în Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti, chiar astăzi am vorbit cu domnul prefect, practic persoanele care se prezintă la vaccinare după ora 22,00 sunt exceptate de la această restricţie şi se pot prezenta la vaccinare. Nu ştiu dacă este nevoie neapărat de o adeverinţă în acest sens, dar, cu siguranţă, dovada de vaccinare va reprezenta acel document care atestă faptul că ai mers să te vaccinezi”, a spus Valeriu Gheorghiţă, şeful CNCAV.

Valeriu Gheorghiță a fost întrebat dacă persoanele care merg să se vaccineze după ora 22:00 au nevoie de declarație, el a răspuns: ”În acea hotărâre este specificată această exceptare, dar nu aş putea să vă spun dacă este nevoie sau nu de acea declaraţie”.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat în cadrul aceleiași conferințe că ”foarte probabil” majoritatea centrelor de vaccinare AstraZeneca vor avea alocat, începând de sâmbătă, ser de la compania Pfizer.

Şeful CNCAV a mai subliniat că în toate centrele de vaccinare AstraZeneca se va continua activitatea pentru a se asigura rapelul persoanelor deja vaccinate. Acesta a mai precizat că în fiecare județ va exista câte un centru de vaccinare AstraZeneca, „preferabil” în oraşe, în municipii, pentru cei care doresc să le fie administrat acest ser.

”Foarte probabil că majoritatea centrelor de vaccinare care au vaccin de la compania AstraZeneca vor avea alocat, începând de sâmbătă, vaccin de la compania Pfizer, unde avem un număr suficient de doze încât să putem acoperi necesarul din aceste centre.Urmează ca până mâine să primim din partea Direcţiilor de sănătate publică care sunt centrele care primesc vaccin de la AstraZeneca care vor rămâne în activitate în fiecare judeţ, în funcţie de nivelul de adresabilitate.”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, miercuri, până la ora 15:00, peste 180 de persoane erau vaccinate în cabinetele medicilor de familie cu serul produs de compania Johnson&Johnson. scriie kanald.ro