Vești bune pentru români: se măresc pensiile din 2023!

Pensiile reprezintă unul dintre cele mai discutate subiecte ale momentului.
Se vorbește tot mai mult despre o majorare a veniturilor lunare din partea statului, pe care toată lumea o așteaptă de mult timp. Aflăm acum că anul 2023 vine și cu pensii mai mari, spre bucuria tuturor românilor.
Când se majorează pensiile

Toți românii, fie că sunt deja pensionari sau se pregătesc de retragerea de la locul de muncă, speră că venitul lunar pe care îl datorează statul va crește, având în vedere că au fost făcute multe promisiuni în acest sens.

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a venit cu vești bune despre acest subiect și a confirmat că statul are în vedere majorarea.
Oficialul a anunțat că acum se fac simulările în acest sens, iar de la 1 ianuarie se vor observa și schimbările.
Guvernul are nevoie de mai multe aprobări pentru a putea pune în aplicare planurile pe care le are, dar cert este că anul 2023 va fi unul cu noroc. De mult timp se vorbește despre majorări, dar bugetul statului nu a permis un astfel de salt.
”Cu siguranță pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023, o creștere va fi astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puțin pe al doilea semestru să fie compensată”, a declarat Adrian Câciu, ministru al Finanțelor.
Tot ministrul Finanțelor a anunțat că românii își vor putea amâna ratele la bancă cu până la nouă luni, iar prevederile se aplică atât persoanelor fizice, cât și celor juridice.
Este o perioadă grea din punct de vedere financiar, iar românii au nevoie de sprijin.
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit și el despre acest subiect și a explicat și că România este într-o sărăcie extrem de mare.
Astfel, consideră că Guvernul va trebui să ia multe mai multe măsuri complementare în această luptă cu criza energetică și cu inflația anul acesta, ca din 2023 să fie pregătit pentru a le veni în ajutor pensionarilor