Vești bune pentru mame și femeile pensionate! Se dau mulți bani în plus, anunțul premierului Ciucă

Cine va beneficia de mai mulți bani în plus, începând cu luna mai. Premierul Ciucă a făcut anunțul momentului.

Vești extrem de bune pentru milioane de pensionari! Aceștia urmează să primească vouchere speciale pentru a putea cumpăra

produse alimentare.

Vezi mai jos care sunt vârstnicii care vor beneficia de aceste vouchere. Chiar prim-ministrul Nicolae Ciucă a făcut anunțul.

Măsurile din planul „Sprijin pentru România” vor intra în vigoare cel mai devreme de la 1 mai, a anunţat prim-ministrul Nicolae Ciucă, luni, în cadrul conferinţei de presă susţinute de liderii coaliţiei pentru prezentarea pachetului de măsuri.
Citeste si: Programul ”Family Start”. Află cum poți lua un credit fără dobândă pentru nuntă cu bani de la Guvern

„Primele măsuri vor intra în vigoare cel mai devreme la 1 mai. Ele au perioadă de aplicare până la sfârşitul anului. Doar

pentru cele care au suport deja programele din fonduri europene, acestea vor continua şi după 31 decembrie 2022”, a arătat premierul, în cadrul evenimentului de la Palatul Parlamentului.

În ceea ce priveşte măsurile susţinute din fonduri europene, premierul le-a menţionat pe cele pentru sprijinirea unor companii sau cele care fac parte din pachetul social. Potrivit premierului, pachetul social intră în vigoare de la 1 iunie.

Cine primește bani în plus
„În domeniul social, sprijin pentru cetăţenii României, urmăreşte protejarea acestora de creştere a preţurilor. Aceste

vremuri dificile impun, aşa cum spuneam, solidaritate şi sprijin, acordat mai ales oamenilor care au nevoie de susţinere.

Astfel, pachetul oferă următoarele soluţii: un miliard de euro, 50% fonduri europene, 50% fonduri de la bugetul de stat,

care va consta în vouchere pentru alimente de bază, în valoare de 50 de euro la fiecare două lunipentru: familii cu el

puţin doi copii sau monoparentale, cu venit mai mic de 600 de lei/lună; pensionari cu venit mai mic de 1.500 de lei/lună; persoanele cu venit minim garantat; persoanele cu dizabilităţi. Pachetul intră în vigoare începând cu data de 1 iunie”, a declarat Nicolae Ciucă.