Vești bune de la Guvern pentru acești români. Premierul Nicolae Ciucă a făcut toate precizările

La final de an, premierul România a anunțat ce urmează să se întâmple cu prețul medicamentelor pentru pensionarii cu

venituri mici.

Odată cu majorarea cu 10% a punctului de pensie, aproximativ jumătate de milion de pensionari riscau să piardă dreptul la compensarea medicamentelor.

Anunțul zilei despre compensarea prețului medicamentelor
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că începând de la 1 ianuarie 2022 se va majora plafonul până la care pensionarii pot beneficia de această compensare. Astfel, pensionarii cu venituri mai mici de 1.429 de lei/lună vor beneficia de compensarea cu 90% a prețului medicamentelor. Până acum, de această compensare beneficiau cei cu pensii de până la 1.299 lei/lună.

Iată ce a declarat premierul Ciucă chiar înainte de ședința de Guvern:

Vom creşte plafonul veniturilor până la care pensionarii vor beneficia de compensare cu 90% a medicamentelor. Începând cu 1 ianuarie 2022, pensionarii cu venituri până la 1.429 de lei pe lună inclusiv, vor beneficia de această măsură de sprijin, a spus premierul României.

Măsura a fost luată ca urmare a faptului că de la 1 ianuarie 2022 va crește punctul de pensie cu 10 % și astfel aproximativ jumătate de milion de pensionari riscau să piardă dreptul la compensarea medicamentelor.

Ajutor financiar pentru pensionarii cu venituri mici
În luna ianuarie 2022 pensionarii cu venituri mici vor primi un ajutor din partea statului pentru a putea face față creșterii prețurilor la alimente și utilități. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că în prima lună din noul an, niciun pensionar din România nu va primi mai puțin de 2.200 de lei, la pensie.

Facem mențiunea că în ianuarie pensiile vor fi distribuite cu două zile întârziere, întrucât banii vir fi virați în conturile Poștei Române începând cu data de 4 ianuarie, la fel cum se procedează în fiecare an. Transformarea banilor în cash și distribuirea lor către factorii poștali durează aproximativ trei zile.

Calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR) va fi următorul: la domiciliu în perioada 6 – 17 ianuarie 2022 și la ghișeele subunităților poștale până în data de 19 ianuarie 2022.