Vestea momentului despre pensii!

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut noi declarații cu privire la mărirea pensilor românilor.

Oficialul a dezvăluit că Guvernul dorește să păstreze legea pensiilor și să rezolve discrepanțele dintre sumele primite de români.

Potrivit declarațiilor lui Marius Budăi, ministerul pe care îl reprezintă duce discuții pentru a

rezolva problema inechității pensiilor. Ministrul a spus că are un plan de asistență cu Banca Mondială care se va derula curând.

„Din legea pensiilor ne dorim să păstrăm partea de rezolvare a inechităților și pe măsură ce planul de

asistență cu Banca Mondială se va derula vom vedea: >, așa cum se spune în popor. Nu pot să spun de pe

acuma cum va ieși și ce asistență, ce date vor fi puse la dispoziție de BM. Noi discutăm aproape zilnic și cu conducerea BM, și cu specialiștii BM, și cu Comisia Europeană”, a spus Marius Budăi.

Marius Budăi a precizat că punctul de majorare a pensiilor va fi, cel mai probabil, în anul 2023. La

momentul actual, bugetul pentru anul următor nu este făcut, așa că Ministrul Muncii va veni cu mai multe precizări spre finalul anului.

„Când vom avea construcția bugetului pe 2023, la sfârșit de an, vom face atunci calculele și veți vedea că se vor regăsi și sume în buget”, a spus Marius Budăi, ministrul muncii.

Ministrul Budăi a dezvăluit că mărirea pensiilor va putea fi posibilă prin majorarea procentului din PIB care este alocat pensiilor. Pentru a putea duce la final planul, este nevoie și de aprobarea

Comisiei Europene. În acest sens, ministrul a adresat o scrisoare către Comisarul pentru muncă și către

vicepreședintele Comisiei Europene. Prin intermediul acesteia, se încearcă solicitarea de sprijin pentru România din punct de vedere financiar.