Veste BOMBĂ pentru milioane de angajaţi. Se dau, din nou, TICHETE DE VACANȚĂ! Este oficial!

Acordarea voucherelor de vacanţă a fost suspendată în acest an, dar vestea bună este că acestea se vor acorda retroactiv în 2022.

În plus, şi angajaţii din mediu privat ar putea beneficia de vouchere.

VOUCHERE DE VACANŢĂ. În fiecare an, bugetarii primesc vouchere de vacanță pentru a le utiliza pe parcursul anului, atunci când pleacă în concediu.

ULTIMA ORA : Imagini șocante într-un cimitir. Cum a fost surprins un cuplu, printre morminte: „Nu mă așteptam la o astfel de mizerie”

Anul acesta însă, premierul Florin Cîțu a decis suspendarea acestei facilităţi din cauza crizei pandemice, pe motiv că nici cele de anul trecut nu au fost folosite.

Florin Cîțu a mai adăugat faptul că voucherele de vacanță care ar fi trebuit emise în decursul anului curent, vor fi emise începând cu anul viitor.

„În România, au fost prelungite voucherele de vacanță emise în 2019 și cele din 2020, ceea ce înseamnă că în economie sunt 2,4 miliarde de lei vouchere de vacanță care nu au fost folosite, pentru că știți foarte bine, pe de o parte industria ne spune că anul trecut a fost criză, deci nu puteau fi folosite vouchere de vacanță, pe de altă parte . Am dat voie să fie folosite anul acesta.

Cel Mai Tare Banc DE AZI APASA AICI

De aceea, voucherele de vacanță care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise anul viitor și avem această economie la buget”, a fost explicația premierului Florin Cîțu.

Norme legale de acordare a voucherelor de vacanta

Conform Hotararii nr. 1045/2018, salariatii din domeniul bugetar pot primi si in perioada 1 ianuarie 2019 – 30 noiembrie 2020 o indemnizatie de vacanta sau o prima de vacanta, in cuantum de 1.450 lei per salariat. Institutia poate alege sa ofere voucherele pe suport hartie sau pe suport electronic. Voucherele de vacanta se acorda in limita sumelor prevazute distinct cu aceasta destinatie in bugetele proprii aprobate.

Vouchere de vacanta:

Se pot folosi pentru orice destinatie turistica din Romania
Pot fi folosite pentru achizitionarea serviciilor de transport, cazare, tratamente balneare, masa si servicii de agrement pe intreg teritoriul Romaniei

CITEȘTE ȘI: DACĂ AI PENSIE TREBUIE SĂ CITEȘTI ASTA

Sunt folosite in unitati turistice afiliate la reteaua emitentului: agentii de turism licentiate sau unitati de cazare clasificate
Au valabilitate 1 an de la data emiterii (pana la finalul lunii tiparite pe voucher)