Valul 6 al pandemiei de Covid, așteptat în România?! Anunțul făcut de Adrian Marinescu

Pandemia de coronavirus nu s-a terminat, chiar dacă restricțiile au fost ridicate. Anunțul făcut de Adrian Marinescu despre valul 6 al pandemiei.

Europa se pregătește pentru un nou val al pandemiei de coronavirus. Austria a decis deja să reintroducă obbligativitatea

măștii de protecție. Astfel, România trebuie să fie precaută. Ce a spus Adrian Marinescu despre valul 6 al pandemiei în România?

Valul 6 al pandemiei, așteptat în Româniai?! Anunțul făcut de Adrian Marinescu

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș a explicat în ce condiţii ne putem confrunta cu valul 6 al pandemiei, având în vedere că la nivel european s-a emis o alertă potrivit căreia noua variantă Omicron este cu 30% mai transmisibilă.

„Omicron nu a plecat.

Eu am spus-o de mai multe ori. Chiar dacă pandemia nu s-a închis cred că ceea ce a însemnat impact al populației a fost

până acum. Când spun lucrul ăsta mă refer la nişte parametrii foarte clar, număr de spitalizări, contează ocuparea

paturilor de ATI, dar mai e un lucri importat în cât timp se întâmplă cele două, dacă e o dinamică care să pună presiune.

Vor fi creşteri, s-a întâmplat în toată Europa, dar nu au crescut numărul de spitalizări, nu sunt probleme foarte mari în terapie.

Ceea ce este important este dacă varianta doi de Omicron vine cu o patologie mai mare.
Ori, după părerea mea, problema este cu oamenii vulnerabili care, din păcate, fac forme severe şi critice în continuare.

Eu cred că trebuie să rămânem echilibrați. La un moment dat virusul pierde din agresivitate”, a explicat medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș din Capitală, la Antena 3.

Revin restricțiile în România?

Începând cu 9 martie 2022, restricțiile Covid au fost ridicate în România. Așadar, în țara noastră nu se mai poartă măști de protecție și nu se mai utilizează certificatul verde pentru accesul în instituții și centre comerciale.

Recent, președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că nu crede că în România vor fi introduse noi restricții Covid.

Fostul premier susține că este bizar să se reintroducă restricții în țară Acesta a mai declarat că în coaliție nu s-a discutat despre acest subiect.

„Întotdeauna eu sunt de acord cu specialiștii, dar acum ar fi bizar să vii la o lună (n.r. de când s-a renunțat la restricții), eu nu cred că ne putem întoarce, în coaliție nu s-a discutat așa ceva”, a spus președintele PNL, Florin Cîțu.