Va fi o iarna istorica in Romania –

Prognoza meteo pentru luna ianuarie 2022. Ce anunță specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie pentru prima lună din acest an.

Se pare că vom avea parte de recorduri termice.

Primul a fost înregistrat deja! Pe 1 ianuarie 2022 a fost cea mai călduroasă dimineață din ultimii 60 de ani.

Prognoza meteo ianuarie 2022

Prima lună din an ne aduce temperaturi mai mari decât normalul pentru această perioadă. În prima săptămână, regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, dar și deficitar în cele sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că tocmai a fost înregistrată cea mai călduroasă dimineață de 1 ianuarie din ultimii 60 de ani. În acest sens, au fost înregistrate recorduri termice la 44 stații meteo din țară.

Băile Herculane (9,4 grade /față de recordul precedent de 8,6 grade), Bâcleș, jud Mehedinți (6,8 grade / față de recordul precedent de 6,2 grade, Câmpeni, jud Alba (5 grade /față de recordul precedent de 4,6 grade) și Făgăraș, jud Brașov (6,1 grade /față de recordul precedent de 6 grade).

Prognoza meteo 10-17 ianuarie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo 17-24 ianuarie 2022
Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 24-31 ianuarie 2022

În ultima săptămână din luna ianuarie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. De asemenea, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au transmis că, cel mai probabil, cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, vor avea o tendință deficitară în toată țara.