Urgența medicală care ne paște pe toți. Avertismentul medicilor: “bărbații sunt mai predispuși”

Există o urgență medicală tot mai prezentă, care ne pune viața în pericol și despre care specialiștii spun că îi vizează pe bărbați, în special de cei cu vârsta până în 50 de ani.

Este vorba despre infarctul miocardic, cunoscut și sub numele de atac de cord, care este o cauză principală de deces la nivel mondial și este responsabil pentru aproximativ 42% dintre decesele cauzate de afecțiunile cardiovasculare.

Bărbații sunt mai predispuși să facă infarct miocradic
Potrivit specialiștilor, bărbații sunt mult mai predispuși decât femeile să facă infarct miocardic, în special până la vârsta de 50 de ani.

Iată care sunt factorii ce pot duce la atacul de cord: Ereditatea (dacă rude de gradul I au suferit un infarct la o vârstă mai mică de 55 ani pentru sexul masculin și sub 65 de ani la sexul feminin), sexul (barbații sunt mult mai predispuși la această afecțiune, în comparație cu femeile, în special până la vârsta de 50 ani), fumatul (inclusiv fumatul pasiv), obezitatea, sedentarismul.

Te-ar putea interesa și: Fă asta dacă ai peste 45 de ani. Este recomandarea sinceră a medicilor. Îți poate salva viața

Alți factori de risc cardiovascular: hipertensiunea arterială, colesterolul și trigliceridele peste valorile normale, diabetul zaharat și factori psihoemoționali – stres, depresie.

Ce este infarctul miocradic
Potrivit specialiștilor, insuficiența cardiacă apare atunci când alimentarea cu sânge a unei zone a inimii este blocată de un cheag de sânge sau de ateroscleroză (depozite grase sau plăci care se depun pe pereții vaselor), cauzând moartea țesutului cardiac.