UPDATE: Peste 300 de morți în cutremurul

UPDATE: Conform celui mai recent bilanț al autorităților, se pare că peste 300 de oameni și-au pierdut viața în urma cutremurului de 7,2 grade pe scara Richter.

De altfel, cel puțin 1800 de persoane sunt rănite și multe dintre ele au nevoie de îngrijiri medicale de urgență.

Katie Wilkes, purtătoarea de cuvânt a Crucii Roșii americane, spune că există „pagube semnificative la case, drumuri și infrastructură”. Autoritățile încă sunt pe teren și evaluează cele întâmplate. Autoritățile se tem că bilanțul va fi unul mult mai mare, pentru că multe persoane încă nu au fost găsite.

Cutremur tragic în Haiti
Sâmbăta aceasta un cutremur violent a lovit Haiti. Premierul a declarat stare de urgență

Haiti a fost zdruncinată din temeli în această sâmbătă, provocând cel puțin 300 de pierderi de vieți omenești. Seismul cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter s-a produs la 150 de kilometri vest de Port-au-Prince, capitala statului Haiti. Ora la care a avut loc cutremurul de o intensitate extremă a fost 8:30, ora locală.

Autoritățile au emis și o alertă de tsunami în regiune, care a fost ridicată la scurt timp.

Mai mult, starea de urgență a fost declarată de către premierul Ariel Henry pentru o lună de zile. De asemenea, toate resursele disponibile pentru a ajuta victimele din zonele afectate de seism vor fi mobilizate.

“ În urma cutremurului care a provocat pagube enorme în Sud, Grand’Anse și Nippes, am mobilizat deja întreaga echipă guvernamentală pentru a adopta toate măsurile necesare – de urgență. ” a scris premierul statului Haiti pe contul său de Twitter.

Haiti primește ajutor din partea Casei Albe

Joe Biden a oferit asistență SUA pentru Haiti după puternicul seism avut loc în decursul zilei de 14 august.

“ Președintele Joe Biden a autorizat un răspuns american imediat şi a mandatat-o pe directoarea Agenţiei Statelor Unite pentru Ajutor Internaţional (USAID), Samantha Powers, să coordoneze acest efort ” au declarat ărintr-un comunicat oficialii de la Casa Albă.

Seismul a fost resimțit în întreaga zonă a Caraibelor, insulele Cuba și Jamaica. Oamenii, extrem de speriați din Port-au-Prince, au fugit și și-au părăsit locuințele fără să se uite înapoi, de teamă să nu se prăbușească peste ei.