Unde este Nicușor Dan? Misterioasa dispariție a primarului (legenda spune că deseori are treabă într-o debara)
‘Ce face mai exact Nicușor Dan pentru noi la Primărie?’ este întrebarea de pe buzele tuturor bucureștenilor în ultima vreme.
În ultimele luni, respectiv cam de când a fost ales primar, nimeni nu știe unde este și ce face Nicușor Dan în noul lui job.
Îl mai vedem în postări sporadice pe Facebook, în știri dubioase în care a așteptat să-i deschidă cineva portiera de la Duster și în live-uri pe Facebook care ne fac să spunem ‘Nicușor, ești ok? Clipește dacă vrei să te salvăm.’
Dacă stăm să ne amintim începuturile acestei Primariade, el trebuia să ne ‘salveze’ pe noi. Să ne dea apă caldă să facem duș așa des, încât efectiv să nu mai știm de noi de fericire și să ne cadă un rând de piele de atâta spălat. Promitea să rezolve problemele Bucureștiului, să facă banii să curgă pe Dâmbovița pentru proiecte locale, de mână cu BFF-ul său mai simpatic, mai pasionat de dans și trabucuri, adică Ludovic Orban.
Ce face Nicușor în debara când nu știm ce face
Acum, nici angajații lui nu știu ce face. Legenda spune că, o dată la câteva zile, pe Nicușor îl găsește cineva de la Primărie într-o debara reparând o imprimantă, cu mâinile pline de tuș, ceea ce mi se pare imaginea perfectă pentru a ilustra mandatul lui de până acum.
Pentru că Nicușor Dan cel din campanie, care ieșea la televizor și se lua la trântă cu probleme reale sau imaginare ale Bucureștiului (măcar se lupta cu ceva), a dispărut complet. În locul lui, din când în când apare un băiețel cu părul din ce în ce mai mare, preîntâmpinând încă din iarnă sezonul berzelor și eventualitatea în care acestea vor rămâne fără stâlpi în care să-și facă cuibul și vor dori să poposească pe capul ilustru al unui matematician, unde să își întemeieze o familie.
Spoiler alert: la iarnă o să fie iar frig
În fine. În timpul în care primarul e ocupat să repare imprimante, situația gropilor din București este un Minesweeper zilnic. Acest joc din anii ’90 s-a transformat într-o realitate interesantă, pe care o putem numi ‘ziua, janta și milionul’. Este neastuparea gropilor o strategie să se îmbogățească service-urile auto? Sau una special gândită ca să trecem toți la biciclete și renunțarea la mașini, întru salvarea planetei?