Un veteran de război, fost prizonier în Donbas, Ucraina, s-a stins din viață la vârsta de 100 de ani

Un veteran de război în vârstă de 100 de ani și-a dat astăzi ultima suflare. Este vorba de Vasile Muntean, fost prizonier în timpul Celui De-Al Doilea Război Mondial în Donbas. Anunțul trist a fost făcut în mediul online de Cercul Militar Alba Iulia, oraș unde bărbatul și-a trăit în liniște ultimii ani din viață.

Un veteran de război, fost prizonier în Donbas, Ucraina s-a stins din viață la vârsta de 100 de ani
Data de 24 februarie marchează începutul conflictului militar dintre Rusia și Ucraina, dar și ziua în care un fost prizonier de război a plecat dintre noi. Inima lui Vasile Muntean, în vârstă de 100 de ani, a încetat să bată, după o viață pe care și-a dedicat-o țării sale și serviciului militar.

Anunțul decesului său a fost făcut public în decursul zilei de astăzi de Cercul Militar Alba Iulia. Cu un deosebit respect, colegii săi de arme au dorit să-i aducă un ultim omagiu.

„Veteranul de război Vasile Muntean din Ohaba, care în decembrie a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani, a plecat spre Oastea Cerească, la întâlnirea cu Tatăl Ceresc şi camarazii săi de arme”, se arată într-o postare de pe pagina de socializare a Cercului Militar Alba Iulia.

Povestea de viață a Căpitanul (rtg) Vasile Muntean
Vasile Muntean s-a născut în 12 decembrie 1921 într-o familie simplă de țarani din satul Ohaba, judeţul Alba. În anul 1944 a fost dus în lagărul din Donbas, alături de alți zeci de prizonieri nemți și români. A dormit împreună cu alți 200 de bărbați în aceeași cameră, iar condițiile de trai erau teribile.