Un fost agent KGB susține că Vladimir Putin

Un fost agent KGB care a dezertat și a fugit în Occident susține că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, probabil

suferă de demență în fază timpurie și este atât de paranoic încât „poate fi comparat cu Stalin”, transmite Daily Mail.

Boris Karpiciov, despre Vladimir Putin:

„Este atât de suspicios și atât de obsedat de ideile sale paranoice încât acum poate fi comparat cu tiranul de Stalin”

Boris Karpiciov, un fost agent KGB care a dezertat din Federația Rusă, a declarat pentru The Sun că liderul de la Kremlin este „nebun” și a devenit „obsedat de idei paranoice”.

„Vede literalmente pe toată lumea, inclusiv pe cei din serviciile de securitate ruse și chiar pe cei din cercul său de

apropiați, ca fiind «trădători»”, susține Boris Karpiciov.

Poate că Vladimir Putin nu i-a informat pe apropiații săi despre problemele de sănătate cu care se confruntă, în încercarea de a păstra o imagine de om puternic, consideră fostul spion rus.

„Este atât de suspicios și atât de obsedat de ideile sale paranoice încât acum poate fi comparat cu tiranul de Stalin”, a adăugat Boris Karpiciov.

Ultimii ani din viața dictatorului sovietic au fost marcați de paranoia și neîncredere. Iosif Stalin, decedat în martie

1953, a trimis la închisoare un medic care i-a sugerat că ar trebui să se retragă din viața politică pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate.

Kremlinul acelor ani aduna doctori și îi tortura sub acuzația că ar fi complotat pentru a ucide politicieni de rang înalt,

ceea ce i-a determinat pe marea majoritate a medicilor profesioniști să părăsească Federația Rusă, susține Daily Mail.

Vladimir Putin a început și el să își interogheze medicii. În februarie, autoritățile ruse l-au audiat pe Valery Solovey

(61 de ani) vreme de șapte ore, pe fondul discuțiilor despre starea de sănătate a președintelui rus. El a fost profesor la Institutul de stat pentru relații internaționale din Moscova, o instituție care reunește inclusiv viitori diplomați și spioni de top.