Un fenomen rar întâlnit a avut loc în Rusia. O tornadă de foc s-a produs la granița cu Kazahstanul

Tragedie în Timișoara. Un student la Drept și-a pus capăt zilelor.

A lăsat două mesaje de adio. VIDEO

O tornadă de foc şi praf a fost filmată în sudul Rusiei, la graniţa pe care această țară o are cu Kazahstanul. Nu s-a stabilit exact dacă tornada a făcut victime, dar clipul, ce a fost filmat de către un trecător şi postat online, a devenit, rapid viral.

Este o vară de foc pentru Rusia. Incendiile de vegetaţie au ars peste 17 millioane de hectare de pământ. Este vorba despre nou record, care îl doboară pe cel care a fost consemnat în anul 2012. Peste 170 de focare sunt active în prezent în întreaga Rusie.

Dezastre mari în Rusia
În această lună, autorităţile ruse au instituit situaţie de urgenţă publică în oraşul Sarov, 370 kilometri est de Moscova, unde se află un important centru de cercetări nucleare, în urma extinderii incendiilor de pădure din rezervaţia naturală Mordovia în regiunea Novgorod.

Grecia, măcinată de incendii ce par a nu se mai opri curând
De asemenea, imagini apocaliptice au fost filmate zilele trecute şi în satul Vilia din Grecia, acolo unde, din cauza condițiilor meteo și a incendiilor de vegetație, s-a format un vârtej de foc care a pârjolit dealurile și copacii.

În regiune, flăcările devastatoare au izbucnit la începutul acestei săptămâni și, în ciuda eforturilor intense ce au fost depuse de pompieri, nu par să fie domolite prea curând, conform observatornews.ro.

Incendiile violente din Grecia au devastat peste 100.000 de hectare de teren în Grecia, de la sfârşitul lui iulie. Sute de case şi de întreprinderi mici au fost devorate de flăcări pe Insula Evia, situată la 200 de kilometri nord-est de Atena, dar şi într-o parte a Peloponezului şi la periferia Atenei, începând de la 27 iulie. Aceste incendii, cauzate de caniculă, la începutul lui august, au cauzat pagube de mediu considerabile. Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a evocat o catastrofă de mediu fără precedent, pe care a legat-o în mod direct de modificările climatice.