Un copil de 14 ani din Vaslui și-a luat viața din cauza nepăsării celor din jur. Era premiat în fiecare an şi primea mereu burse de merit

Un copil de 14 ani din Vaslui s-a sinucis. Este vorba despre un băiat în vârstă de doar 14 ani, din comuna Deleni, Vaslui, care a decis să-și ia viața într-un mod barbar, spânzurându-se de cireşul din spatele casei.

Tragedia s-a petrecut joi dimineaţă, iar cel care l-a găsit pe băiat atârnând de ştreang a fost chiar tatăl său.

Un copil de 14 ani din Vaslui s-a sinucis
Oamenilor din sat nu le-a venit să creadă ce s-a întâmplat și susțin că Andrei a ales să facă acest gest fatal din cauza certurilor din sânul familiei, mama lui fiind bolnavă psihic, iar tatăl alcoolic. În plus, Andrei era un elev excelent la învăţătură, fiind premiant în fiecare an şi abonat al burselor de merit, dar acasă situația era extrem de grea, trăind un adevărat coșmar.

Chiar dacă toată lumea știa că băiatul trece printr-un chin acasă, nimeni nu s-a oferit să-l ajute. Nici profesorii, nici Serviciul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Deleni, nici preotul din sat, nici Protecția Copilului, nici Inspectoratul Școlar Județean, nimeni nu a făcut nimic pentru a-l scăpa din ghearele morții.
Astfel că, în decursul zilei de ieri, după ce au aflat că Andrei a murit, toți angajații statului erau pe teren, pentru a documenta cazul. Dirigintele băiatului a declarat că ceilalți frați ai lui au rezistat în timp ce vorbea despre situația precară din sânul familiei acestuia.

Cea care a sunat la poliție și a anunțat că Anrei s-a sinucis a fost Andreea, sora mai mare a băiatului. Adolescenta spune și care a fost motivul pentru care băiatul a recurs la acest gest.