Un bărbat din Zalău a dat lovitura pe plan mondial. Casa care se construiește în 6 zile!

Thermodul, casa care se construieşte rapid, este perfect izolată şi, pe deasupra, şi foarte ieftină. Unii ar spune că este vorba despre un vis numai că această casă există în realitate.
Casa Thermodul se construieşte de la zero în doar 6 zile, este perfect izolată şi mult mai ieftină decât variantele similare de pe piaţă.
Autorul acestei case de vis este Mathe Laszlo, originar din Zalău. Sistemul lui se numeşte Thermodul System şi garantează până la 90% conservarea energiei prin izolarea termică. Acest sistem este deja tot mai folosit în America, Africa, Germania şi Austria.
Invenţia a fost generată de dorinţa lui Mathe de a dezvolta o soluţie perietenoasă cu mediul înconjurător dar şi pentru oameni dar la preţuri rezonabile.
Fiecare român și-ar dori o astfel de casă, pentru confortul familiei sale, dar și pentru o viață fără grija facturilor mari.
În cât timp se ridică o casă Thermodul System
Potrivit datelor disponibile pe site-ul companiei, cu ajutorul Thermodul System, iti poti construi locuinta mai repede si mai usor ca niciodata.
Desi cea mai rapida constructie cu sistemul Thermodu s-a realizat in 3 zile, durata medie de constructie a unei locuinte este de 4 luni, timpii relativi de constructie fiind urmatorii:
 -ridicarea structurii casei de la fundatie (zidurile si planseul pentru o locuinta de 120 m2) dureaza 7-8 zile cu 6 oameni;
-ridicarea acoperisului dureaza 14 -17 zile;
-realizarea finisajelor exterioare dureaza 14 zile, uscarea straturilor necesitand asteptare.
Totuși, compania menționează că, dacă sunteți foarte ambițioși, in doar 1 zi se poate monta intreaga structura pentru o casa de 150 m2, inclusiv planseul si se poate pregati faza doi de constructie, turnarea betonului.
Potrivit constructorului, alegând casele construite pe sistem Thermodul faceți economie la costul incalzirii– cheltuieli cu pana la 70% mai mici, locuinta va avea izolatie termica impecabila, iar tehnologia folosită protejeaza sanatatea familiei tale.
Alte avantaje ale caselor Thermodul enumerate de constructor sunt: temperatura constanta si placuta in locuinta, indiferent de sezon, mentine aerul proaspat in incaperi, reduce cantitatea de praf din casa, previne formarea mucegaiului si a igrasiei, inlatura alergenii, controleaza si combate mirosurile neplacute din locuinta.
”In 4 luni te poti muta in noua ta locuinta deoarece panourile mari, dintr-o bucata, se asambleaza lateral, sustinind montarea planseului si turnarea betonului intr-o singura faza, neintrerupta. Se obtine o structura etansa, fara fisuri, care nu permite pierderi de caldura.
 Rezistenta elementilor creati dintr-o bucata este mai mare decat cea a peretilor asamblati din bucati”.
E mai ieftin decât o casă normală?
“Categoric DA. Cand vorbim de o casa la cheie, cu Thermodul System putem obține costuri cu 20-30% mai mici decat la o casa tradiționala. Si aici vorbim de o constructie ecologică, fără lemn, prielnică mediului inconjurator, dar nu in ultimul rand perfect izolată. Îmi e milă de oameni care cred că dacă au lipit postiren de 10 cm. pe exteriorul casei au o locuință izolată.
Da, este mai bine decat nimic, dar diferenta nu este foarte mare. Dacă iarna îmi iau o haină dar nu îmi pun ciorapi si căciulă, am toate sansele să înghet. Nu fac reclamă la mașini, dar dacă îți cumperi Logan, mergi cu Logan, dacă iți cumperi un Mercedes, ai alt confort. Și atenție! La preturi mai mici decat o casa din cărămidă (care a fost inventată cu aproape 100 de ani în urmă), izolată de formă”, a mărturisit Mathe Laszlo, inventorul tehnologiei Thermodul System.
 Casele viitorului par a îdeplini perfect o mare parte a principiilor generatiei Y: grija sporită față de mediu, costuri reduse și utilizarea la maximul a spațiului destinat unei locuinte. Ca de obicei piata americană a fost extrem de deschisă la invenția lui Mathe Laszlo, rămâne de văzut dacă Romania se va adapta la schimbarile si nevoile noii generatii.
În ceea ce priveşte costurile, invenţia zălăuanului este mai scăzută ca preţ cu aproximativ o treime.
„Si aici vorbim de o constructie ecologică, fără lemn, prielnică mediului inconjurator, dar nu in ultimul rand perfect izolată. Îmi e milă de oameni care cred că dacă au lipit postiren de 10 centimetri pe exteriorul casei au o locuință izolată.”, a spus Mathe, pentru o publicaţie locală.
Pentru pretențioși, Thermodul System ofera servicii personalizate de design interior, arhitectura de interior detinand o experinta vasta in amenajari interioare si proiecte de design interior pentru orice tip de locuinta sau alte spatii.