Un băiețel Ucrainean a călătorit 1 500 de kilometri cu o piatră în mână, fără să renunțe la ea nicio secundă.

În timp ce trupele ruse încearcă să le invadeze țara, peste 2 milioane de ucraineni și-au părăsit casele și au căutat adăpost în statele vecine. Românii au dat dovadă de o mobilizare deosebită și au

venit în ajutorul lor, ascultându-le poveștile și oferindu-le susținerea de care aveau atât de multă nevoie. Printre zecile de mii de refugiați s-a aflat și un băiețel de doar 6 ani, care a luat cu el o piatră și nu i-a dat drumul, chiar dacă a parcurs nu mai puțin de 1 500 de kilometri.

Un băiețel Ucrainean a călătorit 1 500 de kilometri cu o piatră în mână, fără să renunțe la ea nicio secundă. Românii au fost profund emoționați de povestea lui
Vitalie are doar 6 ani și a fost alungat din propria țară de trupele rusești, care de 16 zile atacă și bombardează Ucraina. Micuțul a venit în România însoțit de mama sa, în timp ce tatăl său a rămas să-și apere patria. Printre puținele lucruri pe care au putut să le ia cu ei se numără și o piatră, pe care băiatul nu a vrut să o lase deloc din mână.

De când a fost nevoit să-și părăsească căminul, a parcurs nu mai puțin de 1 500 de kilometri. Nu a renunțat însă la piatra sa, a cărui poveste a spus-o cu multă emoție românilor care l-au întâmpinat la granițele României.