Un avion cu 97 de pasageri s-a prăbușit! Nu exista niciun supraviețuitor

Cel puțin 97 de persoane au fost ucise după ce un zbor Pakistan International Airlines (PIA) s-a prăbușit vineri în orașul Karachi din sudul Pakistanului, potrivit unui comunicat al Departamentului de Sănătate Sindh.
CEO-ul companiei aeriene a declarat la o conferință de presă că zborul din Lahore transporta în total 99 de pasageri și membri ai echipajului. O operațiune de salvare este realizată de echipa de căutare și salvare a armatei din Pakistan.
Doi pasageri au supraviețuit, dar 97 de cadavre au fost recuperate, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate Pakistanului, generalul-major Babar Iftikhar. El a adăugat el trupele armatei, rangerii și organizațiile de asistență socială.
El a adăugat: „97 de cadavre recuperate. 2 pasageri au supraviețuit. 25 de case afectate au fost eliminate, rezidenții lor cazându-se în diverse locuri cu asistența Administrației Civile.”
Avionul nu a lovit nicio clădire și nimeni de pe pământ nu pare să fi fost ucis, a declarat mai devreme vicepreședintele aerian al PIA, Arshad Malik, reporterilor din Karachi. Avionul a aterizat pe o bandă.
Malik a declarat că compania aeriană urmărește numărul de morți prin coordonarea cu spitalele locale, o procedură care va dura cel puțin două zile. Știa doar de un singur supraviețuitor, Zafar Masood, CEO al Băncii Punjab.
Șeful companiei aeriene a declarat că toate verificările și certificările au fost în vigoare, nimic nu a fost în curs de așteptare și că compania aeriană era bună din punct de vedere operațional și administrativ. El a adăugat: „Călătoria aeriană este cea mai sigură. Piloții și inginerii PIA urmează POS” și că „A320 este unul dintre cele mai sigure avioane din industrie”.
Nu a putut încă să confirme de ce a avut loc accidentul, dar a spus că va exista o anchetă adecvată.
Pilotul a spus că este gata de aterizare, dar apoi a făcut oa doua abordare când ceva nu a mers bine. Malik a spus că compania aeriană va ști mai multe despre ce s-a întâmplat la înregistrarea înregistratorului de zbor.
Un oficial al SUA se afla la bordul zborului PK 8303, a declarat pentru CNN un oficial al Departamentului de Stat.
„Monitorizăm îndeaproape situația și suntem în legătură cu autoritățile locale”, a spus oficialul. „Personalul nostru din Pakistan și aici, în Statele Unite, lucrează neobosit pentru a oferi toată asistența consulară posibilă.”
Secretarul de stat, Mike Pompeo, a trimis un tweet vineri după-amiază, fiind „șocat și întristat când a auzit despre accidentul avionului de azi la Karachi”.
„Rugăciunile mele se adresează celor uciși și răniți și familiilor lor”, a scris el. „SUA stau cu Pakistanul în această perioadă dificilă.”