ULTIMA ORA! valeriu Gheorghiţă: „Riscăm un val patru care s-ar putea să fie destul de important”.
Valeriu Gheorghiţă încearcă să-i convingă pe oamenii din mediul rural să se vaccineze împotriva coronavirusului prin campania numită “oraşul vaccinează satul”.
Din cauza faptului că ritmul de vaccinare a scăzut în ultimele zile, medicul militar avertizează că “riscăm un val patru care s-ar putea să fie destul de important”.
Valeriu Gheorghiţă încearcă să-i convingă pe oamenii din mediul rural să se vaccineze prin campania numită „orașul vaccinează satul”, campanei prin care medicii de la oraș vor merge în zonele rurale pentru a ajuta la vaccinare.
Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea oamenilor din mediul rural: „Vaccinul este încă la distanță, nu a ajuns pe strada lor”
Coordonatorul campaniei de vaccinare se arată încrezător în faptul că oamenii din mediul rural care încă nu sunt convinşi vor fi imunizaţi până la urmă.De asemenea, acesta avertizează că „riscăm un val patru care s-ar putea să fie important”.
„În momentul acesta ajungem în segmentul populației ezitant, dar pot să spun, din ce am observat cu echipele mobile, că totuși un număr important de oameni doresc să se vaccineze. Dar vaccinul este încă la distanță, nu a ajuns pe strada lor.
Riscăm un val patru care s-ar putea să fie destul de important.
Trebuie să înţelegem că virusul este în continuare circulant şi dacă nu consolidăm acest răspuns favorabil prin vaccinare, riscăm într-adevăr o recrudescenţă a cazurilor şi un val patru care s-ar putea să fie destul de important. Şi vedem ce s-a întâmplat cu valul trei, am ajuns la capacitatea maximă în secţiile de terapie intensivă, este păcat pentru că în momentul de faţă COVID-19 este o boală prevenibilă prin vaccinare. În momentul în care ai cel puţin un vaccin, avem patru, este păcat să nu beneficiem de vaccinare tocmai pentru a evita alte decese, alte drame, restricţii”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare la Digi24.
Reamintim că Florin Cîțu a declarat sâmbătă că se vor găsi soluții pentru a „impulsiona campania de vaccinare”, iar Comitetul Național de Vaccinare și Ministerul Sănătății trebuie să vină cu propuneri în acest sens, în condițiile în care a fost fixată o țintă de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie.