ULTIMA ORA! Octavian Jurma: Nu vă obligă nimeni să vă vaccinaţi.

Octavian Jurma laudă campania de vaccinare din ultimele zile, dar cercetătorul avertizează că trebuie menţinut ritmul.

Octavian Jurma le răspunde celor care reclamă faptul că sunt obligaţi să se vaccineze, precizând că medicii şi

autorităţile doar recomandă vaccinarea. Medicul explică faptul că vaccinarea se face doar pe baza unui consimţământ informat, care se semnează înainte. ”Doar pandemia vă obligă

să vă infectaţi fără consimţământ, iar românii umplu spitalele şi cimitirele”, a transmis specialistul.

”Dragilor, nu vă obligă nimeni să vă vaccinaţi, nici eu, nici medicii, nici autorităţile statului. Noi doar vă recomandăm să vă vaccinaţi. Vaccinarea se face doar pe baza unui consimţământ informat şi semnat la centrul de vaccinare. Aşadar, trebuie să vrei să te vaccinezi şi să

semnezi că vrei să te vaccinezi, înainte să se atingă un medic de tine”, a transmis medicul Octavian Jurma celor care acuză că sunt obligaţi să se vaccineze.

În schimb, specialistul le explică faptul că pandemia nu întreabă. ”Doar pandemia vă obligă să vă infectaţi fără consimţământ,

iar românii umplu spitalele şi cimitirele pentru că se infectează, nu pentru că se vaccinează”, a mai transmis medicul.
Acesta se arată, însă, revoltat de transformarea certificatului verde într-un instrument de represiune împotriva celor nevaccinaţi prin eliminarea testelor din criteriul de validare.
”Rolul certificatului digital verde este

să ne unească pe o platformă de responsabilitate, nu să ne dividă pe o platformă de discriminare”, a mai transmis medicul.
Octavian Jurma: Viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare pentru prima dată în valul 4

Octavian Jurma afirmă că, dacă vaccinarea continuă în ritmul mediu din ultimele şapte zile, la finalul lunii decembrie România va avea 10 milioane de persoane vaccinate cu prima doză şi, în martie anul viitor, 15 milioane. El adaugă că, în weekend, viteza de vaccinare a depăşit viteza

de infectare pentru prima dată în valul 4-Delta. „Dacă vaccinarea continuă în acest ritm, în 2 săptămâni viteza de scădere a populaţiei neimunizate recent se va dubla. Acest fenomen va accentua viteza de ieşire din valul 4-Delta şi va scurta perioada de platou care pare să instaleze în aceste zile”, explică el pe Facebook.

Potrivit lui Octavian Jurma, creşterea ratei de vaccinare a continuat să fie ştirea pozitivă a acestui week-end.

„Dacă vaccinarea continuă în ritmul mediu din ultimele 7 zile (62,400 doze 1 pe zi) atunci:
– ţinta de 10 milioane persoane vaccinate cu prima doză (52% din populaţia rezidentă) va fi atinsă la 29 decembrie 2022

– ţinta de 15 milioane persoane vaccinate cu prima doză (78% din populaţia rezidentă) va fi atinsă la 19 martie 2022″, a arătat el, într-o postare pe Facebook.

Medicul a adăugat că numărul mediu de cazuri noi confirmate în ultimele 7 zile a fost de 15.000, ceea ce corespunde (la o rată reală de infectare de minim 1:5) unui minim de 75.000 de infectări noi pe zi.

„Pandemia se mişcă deci în continuare la o viteză mai mare decât vaccinarea însă în weekend viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare pentru prima dată în valul 4-Delta. Făcând abstracţie de consecinţele bolii, atât infectarea cât şi vaccinarea scad prin imunizare numărul de persoane susceptibile la infecţie. Dacă vaccinarea continuă în acest ritm, în 2 săptămâni viteza de scădere a populaţiei neimunizate recent se va dubla. Acest fenomen va accentua viteza de ieşire din valul 4-Delta şi va scurta perioada de platou care pare să instaleze în aceste zile”, a explicat Jurma.

El a recomandat ca oamenii să se vaccineze cu doza a treia: „În acest context vă recomand să faceţi doza booster 2 (a 3-a doza sau al 2-lea rapel), pentru că datele din Israel arată ca rata de infectare scade dramatic în randul celor cu a 3-a doză în raport cu cei vaccinaţi cu schema completă în urmă cu 6 luni”.

„Singura necunoscută pe câmpul de bătălie cu pandemie rămâne acum răspunsul politic care a mai inhibat o dată un debut promiţător al campaniei de vaccinare şi a luat apoi măsuri care au stimulat rata de infectare”, a conchis el. scrie romaniatv