ULTIMA ORA! Ministrul Sănătăţii a început pregătirele pentru valul patru al pandemiei:

Autoritățile avertizează cu privire la declanșarea valului patru al pandemiei începând cu lunile de toamnă.

Motivele care duc la aceste suspiciuni sunt călătoriile pe care oamenii le vor face în vacanța de vară, dar și extinderea cu repeziciune a mutației indiene a virusului.

Ministrul Sănătăţii a început pregătirele pentru valul patru al pandemiei. Ioana Mihăilă a venit cu un anunţ important cu privire la această temă.

Ministrul Sănătăţii a început pregătirele pentru valul patru al pandemiei: Tot ce ne dorim e să nu aibă intensitate mare!

„Cred că dacă este să ne uităm şi cum a evoluat pandemia anul trecut, cu o creştere a cazurilor în toamnă şi, mă rog, o evoluţie ciclică în acest an şi jumătate care s-a scurs de la debutul pandemiei, ne aşteptăm ca acest ciclu să revină. Ce ne dorim este ca intensitatea acestui

al patrulea val să nu fie una foarte mare. Şi atunci, aici e importantă în primul rând vaccinarea şi ne dorim ca răspunsul sistemului

sanitar să fie unul rapid şi eficient şi aici e important pregătirea spitalelor”, a afirmat Ioana Mihăilă, la Aleph News.

În ce privește tulpina indiană, dar şi numărul medicilor care au făcut scut, în prima linie, pe toată perioada pandemiei, Mihăilă spune: „La noi progresul a fost remarcabil, în sensul că, din martie, de când am

început secvenţierea şi am inclus-o în Programul Naţional de Secvenţiere, începem să detectăm aceste variante. În acest moment, secvenţierea o facem în două centre care au expertiză, pentru că am vrut, din nou, să nu facem rabat de la calitate – sunt două centre în Bucureşti care fac secvenţirea – dar partea de colectare a datelorÎn ce privește tulpina indiană,

dar şi numărul medicilor care au făcut scut, în prima linie, pe toată perioada pandemiei, Mihăilă spune: „La noi progresul a fost remarcabil, în sensul că, din martie, de când am început secvenţierea şi am inclus-o în Programul Naţional de Secvenţiere, începem să detectăm aceste variante.

În acest moment, secvenţierea o facem în două centre care au expertiză, pentru că am vrut, din nou, să nu facem rabat de la calitate – sunt două centre în Bucureşti care fac secvenţirea – dar partea de colectare a datelor.