ULTIMA ORA! Din păcate aceasta este prima țară din UE care impune vaccinarea obligatorie. Carantina totală va fi introdusă de luni

Austria este prima țară din Uniunea Europeană care impune vaccinarea obligatorie și introduce carantină totală de luni.

Cancelarul Alexander Schallenberg a justificat măsurile anunțate vinery, 19 noiembrie, spunând că Austria trebuie să accepte realitatea crizei sanitare.

Austria, prima țară din UE care impune vaccinarea obligatorie

Austria va intra începând de luni în carantină totală și va impune, începând cu luna februarie a anului viitor, vaccinarea obligatorie a cetățenilor, potrivit cancelarului Alexander Schallenberg.

Astfel că Austria devine prima țară europeană care instituie un lockdown în noul val pandemic și totodată prima țară care impune vaccinarea obligatorie a tuturor cetățenilor. Anunţul a fost făcut de cancelarul

conservator Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă în Tirol, după discuţii cu guvernatorii landurilor austriece.

,,Trebuie să privim realitatea în faţă. În pofida lunilor de persuasiune, nu am reuşit să convingem suficient de mulţi oameni să se vaccineze. Decizia nu a fost simplă. Nimeni nu își dorește astfel de măsuri care limitează libertățile”, sa spus cancelarul, adăugând însă că deciziile au fost necesare deoarece prea mulți austrieci nu au arătat solidaritate.

Școlile nu vor fi închise în mod official pe durata carantinei
Oficialul a anunţat că lockdown-ul va dura iniţial 10 zile, dar nu mai mult de 20 de zile în total. Potrivit regulilor, cetățenii vor avea voie să își părăsească locuința doar pentru a face cumpărături, pentru a merge la muncă sau pentru a face exerciții. Doar supermarketurile și magazinele esențiale vor rămâne deschise.

Școlile nu vor fi închise în mod oficial și vor rămâne la dispoziția părinților care au nevoie de ele, spre exemplu părinții cu copii mici, care au locuri de muncă esențiale. Cu toate acestea, autoritățile i-au îndemnat în general pe părinți să se întoarcă la școala offline.

În Austria a intrat deja în vigoare de luni un lockdown impus persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19, care pot să-şi părăsească locuinţele doar pentru cumpărături esenţiale, pentru a merge la lucru sau la medic. Autoritățile au înțeles însă în scurt timp că măsurile sunt insuficiente pentru a reduce amploarea valului pandemic, astfel că au apelat la carantina totală.

Ieri, Austria, o țară cu aproape nouă milioane de persoane, a confirmat 14.212 noi cazuri de infectare, una dintre cele mai mari rate de infectare din Europa. Numărul cazurilor începuse să crească ușor din septembrie, dar a explodat la finalul lunii octombrie.