ULTIMA ORA! Atenție părinți! Schimbare majoră în învățământ.

Sorin Cîmpeanu își dorește ca vacanța de vară să fie mai scurtă, iar anul școlar mai lung. Ministrul a spus care este, de fapt, motivul pentru care se vrea acestă schimbare.

Se schimbă structura anului școlar 2021-2022?
Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, propune ca din toamna anului 2022 să fie lungită perioada anului şcolar și spune

că vacanţa de vară ar trebui scurtată. Motivul: suntem printre ultimele ţări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor.

„Structura anului şcolar pentru anul şcolar 2021-2022 este deja stabilită. Mai departe, din toamna anului 2022,

am făcut publică opinia mea, pe care o susţin: este nevoie de o creştere a duratei cursurilor.

Suntem printre ultimele ţări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor. Pierderile suferite pe durata crizei

sanitare au fost foarte mari – nu numai în România, este drept – ele vor trebui să fie recuperate în timp. Pentru asta, mai mult

decât oricând, este nevoie de o durată mai mare a perioadei de cursuri”, a afirmat ministrul Educaţiei, duminică seară, la Digi 24.

Potrivit ministrului, anul şcolar durează în România 34 de săptămâni, fiind mai scurtă decât în multe ţări europene.

Astfel, într-un ciclu de învăţământ de 12 ani, un elev din Germania învaţă cu doi ani şi jumătate mai mult decât un elev din România, potrivit Stirilekanald.ro.

Vacanța de vară, o singură lună?
Referitor la durata vacanţei de vară, care ar trebui redusă la o singură lună, Daniel Funeriu a răspuns: „O vacanţă de vară mai scurtă înseamnă o perioadă de cursuri mai lungă”.

Sorin Cîmpeanu a precizat că „este nevoie de acest lucru”, însă propunerile în acest sens pentru extinderea perioadei de cursuri

din anul şcolar următor, care începe în toamnă, „acestea nu au fost acceptate”, invocându-se că este nevoie de predictibilitate.

„Nu ştiu şi nu vreau să vă răspund acum (cu privire la ipoteza unei vacanţe de vară de o lună,- n.r.). Nu mă antepronunţ, dar cu siguranţă vacanţa de vară ar trebui să fie mai scurtă”, a mai declarat Cîmpeanu. scrie kanald.ro