Udrea merge la o toaletă comună în închisoare, este singura femeie în arestul din Blagoevgrad

Elena Udrea, fost ministru, arestată în Bulgaria, îi transmite ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, că dacă îi „garantează” că în România i se va aplica aceeaşi lege „precum s-a aplicat tuturor” aflaţi în situaţia sa, va veni singură în ţară.

Judecătorii din Bulgaria au decis miercuri, 1 iunie, că Elena Udrea rămâne în arest, după un nou termen

al procesului. Elena Udrea a început să plângă în timp ce le dădea judecătorilor bulgari o declarație și le-a cerut să o lase să îşi vadă fetiţa.

Elena Udrea a povestit pentru Antena 3 că este singura femeie între zeci de bărbaţi în arestul Blagoevgrad, unde este o singură toaletă comună, fiind obligată să treacă prin faţa tuturor.

„În acest dosar este a treia oară când statul român încearcă să mă aresteze. Prima dată în 2015, atunci când au apărut şi primele informaţii că sunt ameninţări la adresa vieţii mele.

În 2018, când eu eram deja însărcinată în şase luni, în Costa Rica, şi aveam deja procesul pentru azil politic, m-au condamnat definitiv şi m-au arestat. După două luni şi jumătate au fost obligaţi să mă elibereze, din nou, pentru că CCR a decis că am fost judecată de un complet nelegal constituit”, a declarat Elena Udrea în sala de judecată.

„Vreau să îmi văd familia. Vă rog, în primul rând pentru copilul meu, să dispuneţi o măsură care să-mi permită să îmi văd copilul, să stau cu copilul meu. Nu există riscul să plec din Bulgaria pentru că în momentul acesta este cel mai sigur loc pentru mine.

În arest la Blagoevgrad, unde sunt, personalul de acolo este extraordinar, dar 99,99% din timp sunt singura femeie din arest”, a spus fostul ministru.

Noul termen stabilit de judecători este 8 iunie. Tribunalul din Blagoevgrad a decis pe 20 aprilie că fostul ministru va fi extrădat în România, însă decizia nu a fost definitivă și a fost atacată de către Elena Udrea la Curtea de Apel de la Sofia.