Ucraina este in lacrimi. Vestea MOMENTULUI Volodimir Zelenski „asasinat”

Până acum, 109 copii au fost uciși de armata rusă, motiv pentru care ucrainenii au decis să le aducă un ultim omagiu.

„Cărucioarele goale sunt simboluri ale vieții acestor îngeri care, acum, protejează cerul de deasupra Ucrainei. Acesta este prețul teribil al războiului pe care Ucraina îl plătește astăzi.

Și facem apel la întreaga lume să protejeze copiii ucraineni și să le ofere un viitor”, a notat primarul Andri Sadovîi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

O nouă tentativă de asasinat împotriva președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a fost dejucată de serviciile de informații din țara vecină.

În spatele acestei tentative s-ar afla, conform presei locale, FSB, serviciul de securitate rus, care ar fi trimis la Kiev un comando de asasini deghizați în uniforme ucrainene.

Serviciul ucrainean de contraspionaj militar a anunțat că a dejucat o nouă posibilă tentativă de asasinat împotriva președintelui Volodimir Zelenski.

Astfel, un grup condus de un agent FSB ar fi încercat, conform sursei citate, să pătrundă în capitala Kiev, deghizați în militari din forțele de apărare teritorială.

Conform sursei citate, membrii grupului de diversionişti ruşi, condus de un agent al Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB), a fost arestat în oraşul Ujgorod.

Acesta este situată la frontiera Ucrainei cu Slovacia şi Ungaria, după cum a transmis agenţia de presă ucraineană Unian care citează oficiali din serviciile secrete.

Informațiile date publicității arată că grupul era format din aproximativ 25 de bărbați, antrenați.

Aceștia urmau să comită acte de sabotaj în cartierul guvernamental din Kiev, dar și în alte zone din țară.

Membrii acestui grup intenționa să pătrundă în oraș sub acoperirea de militari ucraineni din cadrul forţei de apărare teritorială.

„În cadrul unei proceduri penale, conform art.111 al Codului Penal al Ucrainei privind «înalta trădare» a fost arestat în flagrant în timpul achiziţionării de arme la Ujgorod organizatorul şi liderul acestui grup diversionist, care s-a dovedit a fi agent FSB”, au transmis agenţiile de presă ucrainene.

Informații apărute pe un cont de Facebook

Sursele citate nu au precizat dacă liderul grupului reținut era cetățean ucrainean sau rus. Un jurnalist ucrainean, Vitali Glagola, a publicat pe contul său de Facebook știrea cu privire la capturarea agentului FSB.

El a prezentat mai multe imagini cu un bărbat imobilizat la pământ, dar și cu arme de foc și echipamente electronice capturate.

De la începutul războiului din Ucraina, serviciile de securitate au dejucat alte trei tentative de asasinat împotriva președintelui Volodimir Zelenski

. Astfel, mai multe grupe de asasini diferite au fost trimise pentru a-l ucide pe liderul ucrainean. Este vorba despre un grup de mercenari din cadrul companiei Wagner susținută de Kremlin și un alt grup format din soldați din cadrul forțelor speciale cecene.

Mercenarii Wagner din Kiev au suferit pierderi în timpul încercării lor și se spune că ar fi fost șocați exactitatea cu care le-au anticipat ucrainenii mișcările. O sursă apropiată grupului a spus că este „îngrijorător” cât de bine informată pare să fie echipa de securitate a lui Zelensky.

Un alt atentat asupra vieții lui Zelensky a fost dejucat la periferia Kievului. Oficialii ucraineni de securitate au spus că un grup de asasini ceceni a fost „eliminat” înainte de a lansa atacul.