Turcia e îngenuncheată. Localnicii și turiștii trăiesc apocalipsa, focul pârjolește tot, sunt nori groși de fum și cenușă în aer.

E prăpăd pe întreg Litoralul Turciei. stațiuni întregi sunt evacuate, localnicii își pierd casele și animalele, mii de animale sălbatice au piert. Au murit oameni.

Imaginile postate pe site-urile de socializare nu pot cuprinde întreaga dimensiune a dezastrului, dar chiar și așa sunt greu de privit.

Localnicii disperați, prinși între focare de incendii, turiști care fug de pe plaje, frumoase hoteluri albe încolțite de flăcări.

Oamenii au descris apocalipsa.

Cerul e roșu sau întunecat de la fumul negru, aerul este irespirabil, din cer plouă cu cenușă și frunze arse, iar în unele zone ca stațiunea Marmaris, turiștii, inclusiv români, au fost evacuați din hoteluri după ce flăcările s-au apropiat periculos de mult. Preşedinţia turcă a evocat incendii de origine criminală. Recep Tayyip Erdoğan a transmis că ”cei responsabili de aceste atacuri vor plăti”.

4 victime în incendiile forestiere de pe litoralul turc
Cel puțin 4 persoane au murit în incendiile forestiere active din sudul Turciei. Pompierii luptă de 3 zile cu peste 60 de focare izbucnite în 16 provincii de pe coasta Mării Egee și Mării Mediterane. Au izbucnit succesiv, miercuri, incendii de vegetație în regiunea mediteraneană a Turciei și continuă chiar și la acest moment. Sute de hectare au fost pârjolite în 3 regiuni mari.