Tulpina indiană a ajuns în România. Primul pacient confirmat cu virusul

Share
Varianta tulpinii indiene a ajuns în România. Este vorba despre o singură persoană confirmată cu această tulpină a virusului. Pacientul are 26 de ani și lucrează în construcții, în Brașov.

Tulpina indiană a ajuns în România
O nouă mutație a coronavirusului a ajuns în România. Este vorba despre tulpina indiană a virsului Sars Cov 2, confirmată deja în peste 70 de țări.

Conform Digi24, persoana în cauză a fost confirmată în urmă cu două zile și are 26 de ani.

Contextul: Este vorba despre un grup de 8 muncitori din India veniți în România pe 13 aprilie. Au fost testați la sosirea în țară, erau bine, dar acum, când unul dintre ei a vrut să revină în India, a fost retestat și atunci s-a descoperit că este infectat.

Cinci din cei 8 sunt pozitivi la coronavirus, unul are mutația indiană. Niciunul nu este simptomatic.

Au venit pe 13 aprilie în România, nu au prezentat simptome. Unul a vrut să se întoarcă în țară și s-a făcut testul. S-a identificat virusul prezent. A fost solicitată secvențierea la un laborator din Sfântul Gheorghe. A fost înștiințat și INSP. Toate contactele au fost testate și izolate. Din cele 8 persoane, 5 sunt pozitive și sunt izolați în locuințe individuale pentru a nu exista risc de transmitere. Au avut lucrări care nu au implicat interacțiunea cu alte persoane, a declarat la Digi24 Andreea Neculau, director DSP Brașov.