TU MAI AI AȘA CEVA PRIN CASĂ? CU CÂT SE VINDE, ÎN 2022, O MONEDĂ DE 1000 DE LEI DIN 2003, CU CHIPUL LUI CONSTANTIN BRÂNCOVEANU

Mai ai acasă bancnote vechi românești? Ai mare grijă de ele, acestea ți-ar putea aduce o avere. Unele dintre ele se vând cu sume uriașe.

La o simplă căutare vei observa că internetul abundă în anunțuri de vânzare a banilor vechi românești.

Există și persoane care vor să facă schimb, însă acestea sunt mai puține.

Prețurile diferă de la un cumpărător la altul, de vechimea bancnotei, dar și de starea acesteia. Prețurile pornesc de la câțiva zeci de lei și pot ajunge la câteva sute.

De exemplu, pentru o monedă de 1000 de lei din 2003, cu chipul lui Constantin Brâncoveanu, unii cer câteva zeci de lei, în schimb alții au scos-o la vânzare cu fabuloasa sumă de 470 de lei!

Cu câți bani se vinde o bancnotă de 2.000 de lei de la Eclipsa din 1999
Deși a fost scoasă de foarte mult timp din ciruculație, bancnota de 2.000 de lei a ajuns că valoreze în prezent o sumă uriaşă. Bancnota a marcat evenimentul astronomic al anului, pentru că înfățișa Eclipsa totală de Soare din 11 august 1999, care a putut fi vizibilă și în România. Cu prilejul acestui eveniment astronomic global, Banca Naţională a României a emis în acelaşi an o bancnotă specială, cea de 2000 de lei, care în prezent este extrem de căutată.

Pe site-urile de vânzări există multe anunţuri şi cu bacnotele din anul 1999, pentru că acum sunt la mare căutare de cumpărătorii de rarităţi. Astfel, preţurile cerute de către vânzătorii de bancnote cu eclipsa se învârt în jurul sumei de 1000 de lei.

Sursa foto: Lajumate.ro