Trebuie să muncești o zi întreagă pentru a-ți permite să cumperi 30 de sarmale
Cătălin Scărlătescu vinde sarmale în schimbul unui preț accesibil, pentru cei care doresc să aibă mai puțină bătaie de cap de Paște.
Au mai rămas câteva zile până la Paște, iar gospodinele își fac planurile pentru mesele festive.
Sarmalele, salata boeuf, ouăle roșii, ouăle umplute, cozonacii și pasca se numără printre cele mai importante preparate, care nu au cum să lipsească.
Dacă nu au timpul necesar sau pur și simplu își doresc să se relaxeze, gospodinele pot fi scutite de la gătitul sarmalelor, un proces ce presupune destul de multă muncă.
Astfel, există varianta alternativă, sarmalele lui Cătălin Scărlătescu.
Celebrul bucătar de la Antena 1 vinde câte 30 de bucăți de sarmale pentru 149 de lei.
Citeste si Ministrul Educației a făcut anunțul. Vacanța de vară mai scurta
Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu
În cazul în care doriți să preparați sarmalele acasă, puteți utiliza rețeta lui Cătălin Scărlătescu.
Se toacă mărunt ceapa, apoi se pune la călit până când prinde o culoare aurie, iar apoi se lasă la răcit.
„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a dezvăluit bucătarul.
În oala de sarmale, Scărlătescu pune în oală o bucată mare de afumătură, pentru ca sarmalele să prindă o aromă specială.
„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale.
Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai transmis bucătarul.
Ingredientele rețetei de sarmale a lui Cătălin Scărlăescu
• 4 kg de carne tocata de porc;
• 500 g orez;
• 2 kg ceapa;
• 40 g piper;
• 45 g sare;
• o bucată de afumătură;
• bulion;
• frunze de varză;
• murată cimbru;
• foi de dafin.