Traian Băsescu, primele declarații după ce a fost externat din spital. Acum își eliberează vila: ”Îmi caut apartament de trei camere să mă mut” / VIDEO

Traian Băsescu a făcut primele declarații după ce a fost externat din spital. Fostul președintele se află acum în plin

proces de mutare, după ce a fost anunțat că trebuie să elibereze vila de protocol.

El susține că își caută apartament în care să se mute.

După ce a fost externat din spital, acum Trăian Băsescu se pregătește să se mute din vila de protocol în care a stat în ultimii ani. Alături de soția sa, fostul președinte se pregătește să se mute.

Traian Băsescu a făcut primele declarații după ce a ieșit din spital. El susține că a avut o pneumonie netratată, iar din

această cauză a fost nevoit să ajungă pe mâna medicilor.

El a primit și câteva interdicții din partea cadrelor meciale și anume să evite orice tip de aglomerație în următoarea perioadă.

”Reușesc să fiu zglobiu. Mă mișc, e foarte bine. Am avut o pneumonie netratată la vreme și recomandarea medicilor este ca

cel puțin până în data de 10 să evit orice aglomerație ca să nu așeze peste tratamentul care s-a făcut un covid.

Recomandarea, printre altele, a fost să nu merg în aerporturi, în avioane, să port mască tot timpul.”, a declarat Traian Băsescu.

În ceea ce privește decizia instanției de a părăsi vila de protocol unde a stat cu soția sa, Traian Băsescu a ținut să spună că se pregătește să caute acum un apartament cu chirie sau sa cumpere unul în care să stea.

El se pregătește să se mute într-o nouă locuință

Mai mult de atât, fostul președinte spune că se conformează legii, însă vrea să afle și el dacă această lege e într-adevăr una constituțională. El mai spune că niciodată nu o să se dezbrace de ”cămașa de fost președinte” deoarece a fost timp de 10 ani șeful statului.

„Decizia a fost să căutăm un apartament pe care să-l închiriem sau să-l cumpărăm și să ne conformăm legii. Printre altele, eu am și curiozitatea dacă această lege este constituțională. (…) Niciodată nu o să dezbrac cămașă de fost președinte și nu o să uit că am fost 10 ani președintele țării și am obligația ca ceea ce știu numai eu și alți lideri politici importanți să rămână în capul meu și atât”, a mai zis el.