Tragedie cumplită în România! Peste 900 de oameni au murit pe loc. Cifrele sunt în creștere

În primele 7 luni ale acestui an, 932 de persoane și-au pierdut viața în timp ce peste 2000 au fost grav rănite pe șoselele din România.

Condiții incredibil de periculoase pe șoselele din România! Peste 900 de oameni și-au pierdut viața

Cifra persoanelor care și-au pierdut viața a crescut îngrijorător, chiar dacă cea a accidentelor este mai mică, comparativ cu ultimii doi ani.

În acest context, autoritățile le recomandă șoferilor să fie foarte atenți la volan, conform informațiilor transmise de stirileprotv.ro

Numărul persoanelor decedate este cu 111 mai mare
Chiar dacă cifra accidentelor grave petrecute în primele 7 luni ale anului a fost mai mic față de perioada similară din a anului trecut, mai precis cu 1051 de accidente mai puține, numărul persoanelor decedate este cu 111 mai mare.

Cel mai gravă zi a avut loc recent, pe 24 și 25 iulie, când nu mai puțin de 24 oameni au pierit, printre care și 5 copii, potrivit sursei menționate.

Principalele cauze care au dus la producerea acestor accidente sunt viteza neadaptată la condițiile de drum, care a rezultat în 106 accidente cu 119 morți, traversarea neregulamentară a pietonilor, care a rezultat în 74 de accidente cu 76 de morți și deplasarea pietonilor pe partea carosabilă, care a rezultat în 58 de accidente și 58 de morți.

De asemenea, autoritățile lucrează la modificarea legii rutiere și la înăsprirea pedepselor pentru șoferii care încalcă codul rutier, după ce acțiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere s-a dovedit a fi ineficientă.

Accidente în lanț pe Autostrada Soarelui
Anterior, un accident s-a produs pe Autostrada Soarelui iar traficul a fost grav afectat, după ce patru mașini s-au ciocnit pe tronsonul Drajna – Fetești, pe sensul către Constanța.

În acest context, comisarul Cătălin Bocai, de la centrul Infotrafic, a declarat la Digi24, că traficul este aglomerat pe sensul spre litoral și recomandă șoferilor prudență.

De cealaltă parte, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române vine la rândul său cu precizări de ultimă oră. Sursa citată informează că pe Autostrada Soarelui este aglomerat pe tronsonul Drajna Fetești, la kilometrul 104, pe sensul de mers către litoral, din cauza unei tamponări în care au fost implicate patru autoturisme.

În ceea ce privește accidentul rutier, au fost implicate zece persoane, dintre care o victimă este rănită ușor, potrivit ISU Călărași. Totodată, traficul a devenit aglomerat în tot acest timp.