Trădarea momentului Traian Băsescu este la pământ

Informație șoc despre Traian Băsescu și despre colaborarea acestuia cu Securitatea. Ies la iveală amănunte la care nimeni nu s-ar fi așteptat. A colaborat fostul șef de stat într-adevăr cu Securitatea? Detalii de ultimă oră.

Informația momentului despre Traian Băsescu și colaborarea sa cu Securitatea. Nimeni nu se aștepta la o astfel de situație. Germina Nagâţ, membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a dat toate detaliile.

Într-un interviu acordat la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, aceasta a dezvăluit public cum a reușit Traian Băsescu să primească în urmă cu mai bine de zece ani adeverinţa că nu a colaborat cu Securitatea, iar ulterior, în 2019 a devenit turnător la Securitate.

Germina Nagâț a precizat că, în realitate, fostul președinte nu a fost ”servit” de niciun serviciu de informații, iar povestea lui privind colaborarea cu Securitatea a fost doar rezultatul ”încrucişării informaţiilor de toate felurile şi adâncirii investigaţiilor”

Traian Băsescu nu a fost vizat de investigație

Mai exact, reprezentantul CNSAS susține că în primă fază, nu Traian Băsescu a fost vizat, ci promoția din care acesta a făcut parte, însă acest lucru nu a fost făcut public până acum.

De acolo a pornit și investigația din 2019, moment în care s-au găsit mai multe documente, două dintre ele fiind decisive în cazul fostului șef de stat. Aceasta a spus că Traian Băsescu nu are niciun dosar al lui, ci mai mulți colegi de la Institutul de Marină s-ar număra în documentele respective.

„A pornit de la acele informaţii de pe site-ul Institutului de Marină, lucru pe care nu l-a spus nimeni public până acum. Nu îl vizau pe Traian Băsescu, vizau promoţia domnului Traian Băsescu. Şi de acolo a pornit această investigaţie nouă, în 2019, care a condus la găsirea mai multor documente, între care două au fost decisive, pentru că erau olografe.

Dacă nu ar fi fost olografe, acele note Petrov, ne-ar fi fost foarte greu spre imposibil să decidem trimiterea în instanţă pentru că există o decizie a Curţii Constituţionale din 2012 care scoate din probaţiune notele întocmite de ofiţeri sau notele dactilo, care nu sunt olografe. Din fericire, acestea erau olografe. Erau în dosarele unor colegi de la Institutul de Marină. Deci Traian Băsescu nu are niciun dosar al lui, să ne înţelegem”, a transmis reprezentantul CNSAS.